7 september 2013: Oogstfeest Zevenhuizen!

Zuidplas activiteit
Waar is de activiteit?: 
Dorpsstraat Zevenhuizen
Datum: 
Zaterdag, 7 September, 2013 - 10:00 - 16:00

Welkom in Zevenhuizen, welkom op het 27e Oogstfeest

Met een jaarlijks bezoekersaantal van meer dan 30.000 mensen is het Oogstfeest in Zevenhuizen na ruim 26 jaar uitgegroeid tot een evenement dat staat als een huis. De eerste zaterdag van september staat standaard bij heel veel mensen in de agenda, omdat men het Oogstfeest met al zijn gezelligheid, attracties, sfeer en het weerzien van oude bekenden niet wil missen.

Het feest begint al op vrijdagavond 6 september vanaf 20.15 uur met de traditionele “Night of Harmony”. Een openlucht muziek- en zangspektakel op het dorpsplein. Locale en regionale muzikanten, zangers, zangeressen brengen klassieke en moderne nummers ten gehore. Een avond om alvast in de juiste Oogstfeestsfeer te komen...

Op zaterdag 7 september vanaf 10.00 uur is dan de Dorpsstraat met alle aangrenzende straten en pleinen omgetoverd tot een lint van ruim 1 kilometer “voor elk wat wils”. Is men op zoek naar een gezellige rommelmarkt, leuke attracties voor de kinderen, een sfeervol terras met bijpassende muziek, het Oogstfeest kan het u bieden. Dit aangevuld met een interessante braderie en spetterende showelementen en men zal begrijpen dat het Oogstfeest in Zevenhuizen uniek is in zijn soort.

Klompenloop

“Oude tijden herleven” is al jaren het thema voor het Oogstfeest. Dat geldt ook voor de klompenloop. Om 10.00 uur start de klompenloop, een wandeltocht van 8 à 10 kilometer op de authentieke Hollandse klompen. Zin om mee te lopen? Meld u nu aan via de website www.oogstfeestzevenhuizen.nl of door een briefje te sturen naar Postbus 80, 2760 AB te Zevenhuizen o.v.v. Klompenloop.

Ook de pleinen doen weer volop mee

Naast de Gereformeerde Kerk zal een echt aaiplein voor de allerkleinsten ontstaan, opgeluisterd met een tentoonstelling van een aantal soorten van het bekende Nederlandse hoenderras. Hoenderrassen met een prachtige, maar vooral een trotse uitstraling. Verder komt u op het aaiplein prachtige kippen, raskonijnen en andere kleine aaibare dieren tegen, aangevuld met een draaimolentje en diverse informatiestands van o.a. de muskusrattenbestrijding en een bijenimker.

De pleinen naast de Jumbo-supermarkt zijn ook dit jaar wederom geheel gevuld met leuke stands, oude ambachten en natuurlijk een gezellige bar met lekkere hapjes. Door het enorme aantal aanmeldingen dit jaar biedt het Oogstfeest in 2013 nog meer attracties, nog meer kramen dus nog meer gezelligheid. O ja, pas op voor de ganzen, want u kunt ze onverwacht in de Dorpsstraat weer tegenkomen; de ganzenparade! Daarnaast speciaal voor de kinderen: een ballonnenman. Waanzinnige creaties worden razendsnel voor de ogen van de kinderen met ballonnen in elkaar gedraaid.

Pas op voor de Time Cruiser! Een waanzinnig apparaat van bijna 3 meter hoog rijdt een aantal rondjes door de Dorpsstraat en waan je daardoor terug in de tijd van Jules Verne.

Een Dorpsstraat vol activiteiten en muziek

Naast de 'grote' evenementen vindt u natuurlijk de aloude activiteiten voor jong en oud in en rond de Dorpsstraat. De rommelmarkt voor de Ned. Hervormde Kerk, de klompenloop, de roofvogels van Marina Bliek, kermisattracties voor de jeugd, de traditionele show van oude tractoren, oude voertuigen en stationaire motoren. En als klap op de vuurpijl: vanaf 15.00 uur een spetterend optreden van de band “Het Kabinet” op het grote podium. Het is er allemaal weer tijdens het Oogstfeest op 7 september a.s. vanaf 10.00 uur. Mede dankzij heel veel sponsors, vrijwilligers en de medewerking van diverse instanties is het mogelijk om jaarlijks een fantastisch feest voor iedereen te organiseren. Het Oogstfeestcomité is er weer helemaal klaar voor, iedereen is van harte welkom en de toegang is natuurlijk gratis. Komt u op de fiets? Dan is er een speciale gratis bewaakte fietsenstalling naast de brug in de Noordelijke Dwarsweg. Zoniet, dan kunt u uw auto parkeren op de gereserveerde parkeerterreinen die goed bewegwijzerd te vinden zijn.

U kent het Oogstfeest van Zevenhuizen nog niet? Kom dan op zaterdag 7 september eens een kijkje nemen. Voor meer informatie is de vernieuwde website: www.oogstfeestzevenhuizen.nl beschikbaar of kijk in de speciale Oogstfeestkrant die verschijnt op 4 september.