Clicky

Gouda

Gecrasht sportvliegtuig vloog even eerder boven Nieuwerkerk

Foto

Het sportvliegtuigje dat dinsdag 22 mei neerstortte in een buitengebied tussen Bergambacht en Stolwijk vloog even eerder ook boven Nieuwerkerks grondgebied.

Bewoners Bloemendaalseweg hangen De Witte Waslijn buiten

Foto

Op zaterdag 26 & zondag 27 mei 2018 zijn het weer de Hofstededagen en dat betekent dus op het erf van Bloemendaalseweg 48, 48-1 en 48-2 de 3e editie van De Witte Waslijn. Twee dagen genieten van ambachten, kunst, creatieve uitspattingen én muziek.

Herfstvakantie concert met Elly en Rikkert

Locatie: 
De Oostpoort in Gouda.
Datum: 
wo, 14/11/2018 - 15:30

Sluit je in het najaar aan bij de “De Liedjeskaravaan” en geniet van een muzikaal feest met bekende christelijke kinderliedjes. We duiken samen onder in het avontuur van “Jona en de Walvis”. De liedjes zijn bekend voor jong en oud, iedereen is dus van harte welkom om dit nieuwe meezing-spektakel mee te beleven. Als speciale gasten zijn Elly en Rikkert aanwezig om het feest compleet te maken!

Tijdens “De Liedjeskaravaan” kun je, onder leiding van William Wixley en Ilse Bevelander, heerlijk meezingen met de bekendste christelijke kinderliedjes. Als speciale gasten zijn Elly en Rikkert aanwezig. Zing samen met je vriendje, vriendinnetje, papa, mama, opa en oma, buurjongetje of buurmeisje je keel schor. “Gouwe ouwe” klassiekers zorgen voor een feest van herkenning, afgewisseld met de bekendste liedjes van deze tijd. De sfeer is vergelijkbaar met de Wereldreis-concerten van Trinity en Elly & Rikkert. Met, naast liedjes van Elly en Rikkert, muziek van bijvoorbeeld Marcel & Lydia Zimmer, Opwekking for Kids en uit de Youth-for-Christ bundel. Een bekend bijbelverhaal loopt als een rode draad door het programma.

Dick van Klaveren 25 jaar priester

Locatie: 
H. Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda
Datum: 
zo, 10/06/2018 - 11:00

Op 5 juni 1993 ontving pastoor Dick van Klaveren uit handen van  mgr. Nienhaus zijn priesterwijding. Vol dankbaarheid wil hij dit nu, 25 jaar later, vieren.

Met een grote groep parochianen gaat Dick van 2 tot en met 7 juni op bedevaart naar Lourdes om op deze voor hem bijzondere plaats bij zijn jubileum stil te staan. Zondag 10 juni zal in onze parochie een feestelijke H. Mis worden gevierd.

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij als gast van Dick aanwezig te zijn. De H. Mis wordt gehouden in de H. Josephkerk, Aalberseplein 2 te Gouda, aanvang is 11.00 uur. Na de H. Mis is er een receptie, waarbij u de gelegenheid wordt geboden om Dick te feliciteren.

ERA Contour begint met bouw Bunderhof II in Gouda

Foto

ERA Contour is gestart met de bouw van de vervolgfase van nieuwbouwproject Bunderhof in Gouda. 

Cursus Geloofsleerlingen Sint Jan de Doper

Locatie: 
St. Victorkerk, Zuidkade 176 in Waddinxveen
Datum: 
di, 16/10/2018 - 20:00

Dit najaar start weer de parochiële cursus in de Sint Jan de Doper voor volwassen geloofsleerlingen. Voor wie is dit bedoeld? Het is bijzonder om te zien dat in onze tijd mensen geraakt worden door het Evangelie en Jezus Christus. Zelfs mensen die niet gedoopt zijn en meestal niet kunnen terugvallen op een godsdienstige opvoeding thuis, ontdekken dat God een plaats in hun leven heeft gekregen.

Anderen hebben door welke reden dan ook nog niet het sacrament van het vormsel ontvangen, of zijn gedoopt in een ander kerkgenootschap. Er zijn ook katholieken die verlangen naar een nieuwe impuls in hun geloofsleven. Ook zij zijn van harte welkom. Het is dan wel: samen uit, samen thuis. Met andere woorden; u door doorloopt de hele cursus. De cursus is degelijk van opzet, het bestaat uit acht avonden en huiswerk. Er is een werkboek voor de cursisten.

Alles komt voorbij: de bijbel, de tien geboden, de katholieke kerkelijke traditie, de geloofsbelijdenis, de zeven sacramenten, het kerkelijk jaar. Men werkt toe naar het Pinksterfeest 2019 in het weekend van 8 en 9 juni. Dit is het feest waarin de doopleerlingen het sacrament van het doopsel en het vormsel ontvangen. De eerste avond is op dinsdag 16 oktober, pastorie St. Victorkerk, Zuidkade 176 in Waddinxveen. Voor vragen, opmerkingen en aanmelding kunt u contact opnemen met diaken Leon Everts: diakeneverts@sintjandd.nl, telefoon 0610510445.

 

Taizéworkshop Raad van Kerken Gouda

Locatie: 
Sint Janskerk in Gouda
Datum: 
za, 26/05/2018 - 15:00

Ter gelegenheid van het vijftig jarig jubileum van de Raad van Kerken Gouda is er voor iedereen die graag Taizéliederen zingt is er een gratis workshop op zaterdag 26 mei 2018 van 15.00-16.30 uur.

Het vierstemmig zingen zal worden begeleid door initiator en dirigent Leo Rijkaart. De gekozen liederen worden ook gezongen tijdens de oecumenische viering op zondag 27 mei om 15.00 uur; de aansluitende receptiereünie duurt tot 17.30 uur.

Deelname alleen na verplichte aanmelding via rvkgouda50jaar@kpnmail.nl. Vermeld bij onderwerp ‘workshop’ en in het bericht uw zangstem, uw naam en telefoonnummer(s). Zegt het voort en reserveer: Taizéworkshop: za 26 mei, 15.00-16.30 uur, op een andere locatie: Joostkapel, Lage Gouwe 134 Oecumenische viering: zo 27 mei, 15.00-17.30 uur, Sint Janskerk (inzingen 14.00 uur)

 

Jury Miss Travestie Groene Hart bekend

Foto

Zaterdag 9 juni is het zover. Dan vindt in het kader van het Roze Jaar 2018 Gouda de eerste Miss Travestie Groene Hart verkiezing in Partycentrum Le Patapouf plaats. Met trots presenteert organisator Gouda Roze de jury! 

Hemelvaartweekend: Werk aan hefbrug Gouda, sporen en stations

Foto

ProRail verzet van donderdag 10 tot maandagochtend 14 mei (Hemelvaartsweekend) enorm veel spoorwerk rondom Gouda, Den Haag en Rotterdam.

Een nieuwe blik op heden en verleden met 'Project V Gouda'

Foto

Verhalen van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als spiegel voor de tegenwoordige tijd. Met 'Project V Gouda' zoekt Verzetsmuseum Zuid-Holland het spanningsveld tussen heden en verleden.

Pagina's