Groepen » Koffietijd met Nan en Jaap » Wat eten we vandaag uit het programma "Koffietijd met Nan"van donderdag 26 mei 2011

Wat gaan we eten......Witlof uit de koekenpan en Rabarber met aardbeien !!!!!

Wat hebben we nodig voor de witlof

Witlof plakjes ham plakjes kaas ongeveer 6 eieren ligt een beetje aan de hoeveelheid witlof een flinke klont boter of olie.

Snij de kontjes van de witlof en snij ze dan over de lengte door. Doe de boter of de olie in de pan en verhit de boter of olie (niet te bruin)en leg er de doorgesneden witlof in de platte kant naar beneden. Bak de witlof op een niet te hoog vuur tot ze een beetje is geslonken. In de tussentijd kluts je de eieren en doe er de kruiden door die je lekker vindt. Als de witlof wat is geslonken leg je over ieder helftje een plakje ham en een plakje kaas en dan gaat daar het eierenmengsel overheen. Dan zet je de pan op het LAAGSTE pitje op een plaatje en laat het er 15 tot 20 min staan tot het eierenmengsel gestolten is. En klaar

Rabarber met aardbeien

We hebben nodig.....Rabarber aardbeien suiker en maïzena of alles binder.

Als er jonge rabarber is hoeft je de rabarber niet te schillen dan haal je alleen de bladeren eraf en het onderste gedeelte van de stengels. Is de rabarber wat ouder kan je ze beter met een dunschiller even schillen. Snijd de stengels in stukjes van circa 3 cm en zet ze op met weinig water. Laat ze in circa 10 min gaar koken (was in de tussentijd de aardbeien en halveer ze)en roer ze vervolgens tot moes. Is de moes goed doe er dan de aardbeien bij en de suiker naar smaak wees er niet TE zuinig mee(kan ook zoetstof gebruiken)en dan het bindmiddel even goed roeren en KLAAR

Kan je gebruiken als 2e groente maar is HEEL lekker koud en met slagroom als toetje!!!

Eet smakelijk!!
Groetjes Ria

(Advertentie)

Reacties