Clicky

Mannenkoor start repetities synagogezang in Nieuwerkerk

Datum: 
vrijdag 11 maart 2016 - 20:00
Locatie: 
In De Bron, Ringvaartlaan te Nieuwerkerk a/d IJssel
Omschrijving: 

Joodse zang blijkt in menige kerk op waarde geschat. Mannenkoor Nieuwerkerk heeft voor dit jaar al acht uitnodigingen gekregen. Deze zang is kennelijk een goed instrument om de verbondenheid van het christendom met de joodse wortels te onderlijnen. Het koor is onderweg naar zijn vijfde lustrum en nodigt nieuwkomers uit om zich aan te sluiten in de rij.

De eerste van zes repetities is op vrijdag 11 maart van 20.00 tot 21.30 uur in De Bron. Deze dienen ter voorbereiding van drie kerkdiensten dit voorjaar in Boskoop en Rotterdam, alsmede van een concert in Delft. Het koor is opnieuw gevraagd deel te nemen in de herdenkingsdienst van de Sjoa door de Rotterdamse kerken, dit maal in de Sint Laurenskerk, op 8 mei ’s avonds. In het najaar zingt het koor in Nieuwerkerk (Israëlzondag 2 oktober in het Ontmoetingscentrum), Barendrecht, Capelle en Rotterdam.

Nieuwe zangers zijn hartelijk welkom. Wie opziet tegen het repertoire van hebreeuwse liederen kan vrijblijvend komen luisteren op een repetitieavond om te ontdekken dat geleidelijk ‘ingroeien’ geen probleem hoeft te zijn. Wie zich aansluit is trouwens niet gebonden om deel te nemen aan álle projecten.
Voor meer informatie: Aart Prinsen (tel. 0180-313329 prinsencommunicatie@hetnet.nl).
Zie ook www.mannenkoor-nieuwerkerk.nl
 

Groepen: