Clicky

Reguliere openstelling museum "Ons verleden" (gratis)

Datum: 
zaterdag 25 maart 2017 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen
Omschrijving: 

Tentoonstelling “Meten en Wegen” in het Historisch Centrum

Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en museum “Ons Molenverleden” zijn zaterdag 25 maart a.s. open van 13.30 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De beide musea zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen en zijn ook lopend bereikbaar via de Korte Zijde.

Tentoonstelling “Meten en Wegen”

De stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle heeft een nieuwe tentoonstelling ingericht. “Meten is weten” en “wegen is een zegen”, want dan krijgt ieder eerlijk wat hem of haar toekomt. Bij een rondgang door ons museum ontdekten we tal van mooie voorwerpen die te maken hebben met meten en wegen. Echter, al onze voorwerpen zijn thematisch gerangschikt, maar staan wel door elkaar. Daarom leek het ons een goede zaak om alle meet- en weegvoorwerpen eens uit de vaste opstelling te halen en hiermee een aparte tentoonstelling te maken. U krijgt hiermee een goed beeld van “meten en wegen door de jaren heen” en welke bijzondere voorwerpen wij op dat gebied in huis hebben.

Komt u “ons de maat nemen”?

“Kleine” tentoonstelling ”Iconen en Symbolen”In de koffiehoek is een kleine tentoonstelling rondom het thema “Iconen en Symbolen”. Te zien zijn foto’s, die her en der in Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat zijn gemaakt, zoals foto’s van gevelstenen, windwijzers, kunstobjecten en waardigheidstekens. Wij hebben getracht de fotocollecties op dit punt compleet te houden. Dit geeft een verrassende invulling van het thema.Heeft u weleens stilgestaan om goed te kijken welke windwijzers er in de gemeente allemaal zijn? Heeft u weleens gekeken naar de diverse eerste stenen in ons dorp? Dit is uw kans om deze symbolen eens rustig allemaal te bekijken!

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

 

Op de bovenverdieping is in museum “Ons molenverleden” veel informatie te vinden over de molens rondom de Rotte en in de Jan Lunenburg zaal draait op twee grote schermen een serie foto’s over de droogmakerij van Bleiswijk-Hillegersberg.