Clicky

Windlust 3 in de Pan Bakactie voor een Veiliger Balie van Molen Windlust

Datum: 
zaterdag 22 april 2017 - 11:30
Locatie: 
Kortenoord 3
Omschrijving: 

Halverwege op weg naar een veiliger Balie molen Windlust.

 

Wout’s Koninklijke pannenkoeken deden iets meer dan 200 euro in het laatje belanden. Diverse anonieme donateurs hebben ruim 600 euro bijeengebracht. Crowdfunding doet zijn best. 

Helaas zijn we dan nog zeker 700 euro van ons doel 1500 euro af. En de einddatum nadert.

Al onze moeite zou voor praktisch niets zijn. Immers, Crowdfunding is opgezet om je doel te halen en bij het niet halen van het doel krijgen de donateurs via hun Bank of Giro nummer het geld retour gestort. Daarom hebben de vrijwilligers besloten om nogmaals een bak actie te organiseren. Op zaterdag 22 april a.s. vanaf 11.30 uur tot 16.00 uur.

Windlust 3 in de pan.

3 in de pan is een oud-Hollandsche lekkernij, En onze molen is ook oud-Hollandsche trots dus is het logisch dat zij elkaar gevonden hebben. Als U nog nooit van 3 in de pan heeft gehoord is het des te meer zaak eens kennis te komen maken met deze lekkernij. Hoofd recepten Henk heeft alles uit de kast getrokken om niet alleen, met meel van onze molen, een voortreffelijk beslag te maken maar ook met de bijlagen een lust voor het oog en de tong te creëren. Molenaar Wout en vrijwilliger Rob zullen in de molen de 3 in de pan bakken. De prijs is inclusief bijlagen 2 euro en komt, door sponsoring van de ingrediënten, 100% ten goede van de actie. In samenwerking met ASVZ kunnen mensen hun gekochte 3 in de pan eventueel opeten in de theeschenkerij Korenaer. Daar staan vrijwilligers klaar om U, tegen betaling, te voorzien van een bijgaand kopje koffie of thee. Chocolademelk is ook mogelijk. Tevens kunt u dan meelproducten kopen. Deze staan netjes uitgestald. Het dagcentrum van de ASVZ maakt ook bijzondere woon accessoires. Die kunt u, na bewondering, natuurlijk ook kopen. De molen is open voor bezoek. Onder begeleiding van een ervaren gids, of de molenaar zelf, kunt u, na het smakelijk verorberen van 3 in de pan, de molen bezichtigen.  Wij hopen natuurlijk op mooi weer zodat u vanaf het terras (aan den IJssel) rond de molen kunt genieten van het zonnetje. Iedere bezoeker kan, wanneer hij of zij wil, een tasje meekrijgen met informatie over het “Groene Hart” zoals bekende evenementen, musea en een fietsroute. 

Mogen we op vele bezoekers rekenen en weer een grote stap makken richting ons doel.

Molen Windlust bevind zich aan het Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel.