Clicky

Kinderkoor uit Oeganda geeft concert in de Ichthuskerk

Datum: 
zaterdag 24 juni 2017 - 16:00
Locatie: 
In de Ichthuskerk Rotterdam-Oost, Jaap van der Hoekplaats 1
Omschrijving: 

Op zaterdag 24 juni verzorgt het Watoto kinderkoor uit Oeganda een bijzondere middag in de Ichthuskerk in Rotterdam-Oost. Ze geven een spetterend worship optreden met dans, muziek en zang maar er is ook een serieuze boodschap. De weeskinderen delen hun ervaringen, hoop en dromen.

Het koor bestaat uit 18 (wees)kinderen uit Oeganda en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en -dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle (wees)kinderen in Afrika. Kinderen die het de afgelopen jaren zwaar hebben gehad. Deze ervaring geeft de kinderen hoop, ervaring en visie voor de toekomst. Al 82 verschillende koren reisden de wereld over. Ze zongen in het Witte Huis, Buckingham Palace, theaters en kerken en binnenkort bij u in de buurt.

De middag is gratis. Er zijn 400 plaatsen, tickets reserveren via https://watotorotterdam.eventbrite.nl

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.

Groepen: