Clicky

Training 'Plezier op school' voor aanstaande brugklassers

Datum: 
maandag 14 augustus 2017 - 9:00 tot 16:30
Locatie: 
CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel
Omschrijving: 

De overgang naar de middelbare school kan extra moeilijk zijn voor kinderen die op de basisschool gepest werden of andere problemen hadden in de omgang met andere kinderen. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen. De zomercursus 'Plezier op School' van CJG Capelle hoopt aanstaande brugklassers daarbij te kunnen helpen.

De cursus is bedoeld voor kinderen die geplaagd en gepest werden op de basisschool, het moeilijk vinden om vrienden te maken, geen nee durven zeggen of vaak alleen staan. Tijdens de cursus ervaren de kinderen dat zij niet de enigen zijn die kampen met dit soort problemen. Op een speelse manier leren ze contact leggen met andere kinderen, opkomen voor zichzelf (assertiviteit) en omgaan met plagen en pesten. Daarnaast wordt vooral aandacht besteed aan positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik. Door met elkaar te praten, oefeningen en rollenspellen te doen en door tips te krijgen, leren de kinderen hoe ze met meer zelfvertrouwen met anderen om kunnen gaan.

De cursus vindt plaats op twee aaneengesloten dagen in de laatste week van de zomervakantie. De tweedaagse trainingen vinden voor 2 groepen plaats op: 14 en 15 augustus / 17 en 18 augustus. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.cjgcapelle.nl/tweedaagse-training-plezier-op-school