Clicky

Zomeropenstelling Historisch Centrum

Datum: 
maandag 14 augustus 2017 - 9:00 tot 12:00
Locatie: 
Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen
Omschrijving: 

Diverse tentoonstellingen in het Historisch Centrum.

Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en museum “Ons Molenverleden” zijn in de maanden juli en augustus iedere maandag van 9.00u - 12.00u geopend. De toegang is gratis.

De beide musea zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen.

Naast de reguliere opstelling, zowel op de boven- als benedenverdieping, zijn diverse tentoonstellingen in de oudheidkamer te vinden.

Tentoonstelling “Meten en Wegen”

Bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle is een tentoonstelling te zien rondom het thema “Meten en Wegen”.

Bij een rondgang door ons museum ontdekten we tal van mooie voorwerpen die te maken hebben met dit thema. Alle meet- en weegvoorwerpen zijn uit de vaste opstelling gehaald en hiermee is een aparte tentoonstelling gemaakt. U krijgt hiermee een goed beeld van “meten en wegen door de jaren heen” en welke bijzondere voorwerpen wij op dat gebied in huis hebben.

Tentoonstelling ”Schilderijen van Rens Luijtjes”Sinds eind mei is in de koffiehoek een tentoonstelling te zien met schilderijen van Rens Luijtjes, Deze Moerkapelse caféhouder was naast “kroegbaas” ook een fervent amateur schilder. Als OZM hebben we meer dan 40 werken van hem verzameld en tijdelijk tentoongesteld. Het betreft landschappen, poezen, portretten en dorpsgezichten  van zijn hand. Een uniek thema waarmee u bewondering krijgt voor de passie waarmee deze kroegbaas schilderde.

Nieuwe tentoonstelling in de Jan Lunenburg  zaal

In de Jan Lunenburg zaal draait op twee grote schermen een nieuwe serie foto’s over molens in de Noordelijke provincies.

Daarnaast kunt u terecht bij leden van de genealogische werkgroep om vragen te beantwoorden of om starters en gevorderde genealogen verder helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

Op de bovenverdieping zijn altijd doorlopende films te zien over molens of Zevenhuizen-Moerkapelle. Bij specifieke wensen over een onderwerp voor de film kan hier eventueel invulling aan gegeven worden.

 

Onderschrift foto:

Een meetinstrument om de doorsnede van pijpen te meten.