Clicky

Studieavond met ds. K. van Velzen

Datum: 
woensdag 13 september 2017 - 19:45
Locatie: 
In de Brug, Willem de Zwijgersingel 1 in Gouda
Omschrijving: 

Over "het leven van Jeremia"

Op woensdag 13 september is er in Gouda een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Het leven van Jeremia. De bijeenkomst vindt plaats in de Brug, Willem de Zwijgersingel 1 in Gouda. Aanvang om 19.45 uur, toegang is gratis.

Het leven van Jeremia

Over het bewogen leven van Jeremia is veel bekend en het boek Jeremia vertelt veel momenten van zijn leven van strijd waar hij doorheen ging. Ook zijn gevoelens in de worstelingen met zijn volksgenoten en met de God van Israël. Het lijden van de profeet liep parallel met het lijden van zijn volk, dat hij het naderende oordeel moest verkondigen. Jeremia was een profeet die veel geleden heeft, die oordelen moest aankondigen en de uitwerking soms ook zag. Toch schreef de profeet ook door de Heilige Geest gedreven geweldige hoofdstukken van hoop.

Achtergrond spreker

Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Groepen: