Clicky

Waardevol leven – Wat maakt het verschil?

Datum: 
donderdag 28 september 2017 - 20:00
Locatie: 
Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beijerinkstraat 53, Nieuwerkerk aan den IJssel
Omschrijving: 

Manon Vanderkaa, KBO-PCOB directeur, schreef er herhaald over in de media; u las erover in het Perspectief. Inmiddels hebben we een ‘Manifest Waardig Ouder Worden’ en ‘Het Zilveren Pact’. Papier is geduldig maar nu gaan we de dialoog aan over de praktijk bij ons in Zuidplas.

 Elk mens is van betekenis. De ervaringen zijn echter zeer divers. Sommige ouderen  missen een beschermde omgeving, anderen voelen zich nutteloos of uitgerangeerd.  De eenzaamheid in onze maatschappij onder met name ouderen neemt sterk toe. De afhankelijkheid wordt gevreesd. Ter inspiratie wordt voor de pauze  het boek "Winter in Gloster Huis", van Vonne van der Meer,  middels voorlezingen gepresenteerd. 

Na de pauze gaat men in gesprek over uw ervaringen met betrekking tot het onderwerp. Men wil elkaar inspireren en ook elkaar tips geven. Waar zitten de verschillen die het leven waardevol kunnen maken? De bijeenkomst zal onder leiding staan van Marnix de Romph. U bent hartelijk welkom in het Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beijerinkstraat 53, 2912 AA Nieuwerkerk aan den IJssel. Inloop vanaf 19.30 uur voor koffie of thee;  om 20.00 uur is de officiële opening.  Na afloop ± 22.00 uur, is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Groepen: