Clicky

Zwaardvis tijdens de Popronde

Datum: 
zaterdag 16 september 2017 - 11:00 tot zaterdag 25 november 2017 - 13:00
Locatie: 
Omroep Zuidplas
Omschrijving: 

Ook dit najaar besteedt het alternatieve muziek- en informatieprogramma Zwaardvis weer wekelijks ruim aandacht aan de jaarlijkse Popronde die donderdag 14 september van start gaat in Nijmegen en eindigt op zaterdag 25 november in Amsterdam. De Popronde is een rondreizend muziekfestival dat ruim 40 steden door heel Nederland aandoet en waar op de meest uiteenlopende lokaties jonge talentvolle bands en muzikanten optreden.

Zwaardvis bestaat inmiddels 15 jaar en gedurende die 15 jaar heeft het de Popronde jaarlijks nauwlettend gevolgt d.m.v. interviews met de organisaties en optredende bands. Ook dit jaar is dat weer het geval. Zaterdag 9 september werd met de Stichting Popwaarts vooruit gekeken naar de ronde van dit jaar en was de Amsterdamse singer-songwriter Amber Gomaa te horen. De afgelopen weken en maanden zijn al een flink aantal deelnemers aan het word gelaten (Certain Animals, Pip Blom, Dakota, Logue, Los Paja Brava, Life's Electric en The Dawn Brothers). De komende weken staan interviews in de agenda met o.a. The Howlin', Assorted Travellers, Laura Palmer, Maurice van Hoek en Inge van Calkar. Bovendien worden de organisaties van de Zuid-Hollandse edities benaderd om over de Popronde in hun stad te vertellen.

De Popronde heeft grote bands en artiesten als Kensington, Racoon, Moss, Go Back To The Zoo, Handsome Poets, A Balladeer, My Baby, Blaudzun, De Staat, Mister And Mississippi, Ronde en Lucas Hamming voortgebracht. Zwaardvis is iedere zaterdag tussen 11.00-13.00 uur na het programma Zuidplas in het Weekend en voor IJsselsport te beluisteren bij Omroep Zuidplas.  

Presentatie; Willem de Waard en Thomas Harteveld