Clicky

Christelijke Meditatie Groep Vacare

Datum: 
donderdag 15 februari 2018 - 19:30 tot donderdag 31 mei 2018 - 19:30
Locatie: 
Bermweg 29b in Capelle aan den IJssel
Omschrijving: 

De afgelopen maanden is men begonnen met een meditatie-groep, die is aangesloten bij het landelijke PKN platform van Vacare (= vrij zijn). Sommige deelnemers hebben veel ervaring met Bijbel lezen, anderen met yoga en mindfulness. Of geen ervaring, maar wel behóefte aan rust of verdieping.

Bij de Vacare meditatie avonden probeert men dit te verbinden. Want meditatie en innerlijke rust horen in het hart van de christelijke traditie: Jezus zelf zocht de stilte op, zocht steeds weer de verbinding met zijn Vader. In de christelijke traditie zijn mensen dat blíjven doen.

"Meditatie brengt rust en verdieping van je geloof. Meditatie helpt om, in verbondenheid met God, mens-uit-één-stuk te worden. Verbonden met God, met de ander en met jezelf. Tegelijk weten we: we kunnen elkaar geen simpele trucjes aanle-ren. We kunnen God niet in onze broekzak stoppen, en Hem er naar believen uithalen.

Innerlijke rust en verdieping vragen ook om volhouden en geduld. Het kan zijn dat je de ene avond beleeft als een weldaad, en de volgende avond ‘droog staat’, en daarover teleurgesteld bent. Daarom zeggen we tegen elkaar: het is een weg van vallen en opstaan. Het hoort erbij. Geloven is een weg van lange adem. Maar daarin mag het vertrouwen groeien dat God aanwezig is, en zich graag laat vinden. Soms blijkt God weer zo onvoorstel-baar dichtbij.

Welkom
Men maakt altijd ruimte voor meer mensen. Het is ook geen probleem wanneer je het gewoon een keer wilt proberen, of wanneer je niet altijd kunt. De bedoeling is om zoveel mogelijk kunnen ervaren wat christelijke meditatie je kan brengen. 

Wat: Een oefenplek om ruimte te maken voor wat echt belangrijk is in je leven. Een oefenplek om je antenne scherp te stellen op God, die nauw met ons leven is verbonden.

Voor wie: iedereen is welkom! Zeker ook als je nog nooit iets aan meditatie hebt gedaan.

Waar: Schenkelkerk (26 april waarschijnlijk een andere locatie)

Wanneer: 25 januari, 15 februari, 1 maart, 12 en 26 april, 17 en 31 mei

Inloop 19.15 uur, meditatie van 19.30 - ongeveer 20.30 uur

Info: ds. Hester van Briemen (van_briemen@hotmail.com) en/of ds. Anne-Marie van der Wilt (vanderwilt@zin-in-kleur.com)

Groepen: