Clicky

Arjan Breukhoven houdt lezen over Bach

Datum: 
woensdag 21 maart 2018 - 14:30
Locatie: 
Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beyerinckstraat 53 in Nieuwerkerk a/d IJssel
Omschrijving: 

 Woensdag 21 maart, aanvang 14.30 uur wordt een bijzondere PCOB themamiddag. De bekende Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven geeft een lezing  over de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Vele liefhebbers gaan in deze periode van het jaar naar uitvoeringen van dit meesterwerk van één van de grootste componisten aller tijden.

Maar wat schuilt er achter de noten van deze compositie. Arjan Breukhoven: ’De Matthäus-Passion is misschien wel het meest indrukwekkende werk dat ooit is gecomponeerd in de muziekgeschiedenis. Dit werk componeerde Bach tijdens zijn werkzame periode in Leipzig. Hij componeerde dit werk voor koor, orkest en solisten. Oppervlakkig luisterend naar dit werk zult u al zeker onder de indruk komen van de schoonheid, maar als u achter de noten kijkt, in de keuken van de componist, en meer te weten komt over achtergronden, gaat er misschien wel een wereld voor u open.

Tijdens deze lezing wordt u meegenomen in Bach’s leven en zijn compositie in woord, beeld en geluid. Al luisterend naar de muziek wordt u op bepaalde zaken opmerkzaam gemaakt en krijgt u misschien nog meer waardering voor deze componist en zijn werk.’

 Musicus Arjan Breukhoven speelt vele concerten als internationaal concert musicus over heel de wereld. Op veel van zijn programma’s kom je ook muziek van Bach tegen. Eén van zijn concertthema’s dit jaar is “Bach met een glimlach”. Dit jaar zal ook een cd worden opgenomen op een bijzonder barok-orgel in het oostelijk deel van Duitsland met muziek van Johann Sebastian Bach. Naast zijn werk als organist is hij ook dirigent van drie grote mannenkoren, pianist en componist.

In de pauze en na afloop zijn meerdere cd’s van Arjan en zijn zoon Matthijs te koop aan de cd tafel. Er kan ook met pinpas worden betaald. Houd rekening met ± 15-20 minuten uitlooptijd van dit bijzondere programma. De  thema keuze van deze middag is van bestuurslid Truus Burger.  De lezing zal worden gehouden in Hervormd Kerkelijk Centrum, J.A. Beyerinckstraat 53. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur staan de koffie en thee klaar. Gratis toegang. Voor de koffie en thee wordt uw bijdrage ad.€ 2.50 in de pauze opgehaald.

Groepen: