Clicky

Matthäus Passion in de Dorpskerk in Moordrecht - Luisteren met ds. Frans Bos

Datum: 
donderdag 15 maart 2018 - 20:00
Locatie: 
Dorpskerk, Kerkplein 12 in Moordrecht
Omschrijving: 

Op donderdag 15 en 22 maart 2018 van 20.00 tot circa 22.00 uur heet de Protestantse gemeente De Stroom iedereen welkom in de Dorpskerk, Kerkplein 12 in Moordrecht, om te luisteren naar één van de meest bekende werken van Johann Sebastian Bach: de Matthäus Passion (BWV 244). Toegelicht door ds. Frans Bos uit Waddinxveen. 

Eenvoud typeert de beide avonden; de kracht zit namelijk in het luisteren naar de muziek zelf. Aan de hand van het eeuwenoude muziekstuk neemt ds. Bos de aanwezigen mee door de lijdens- en stervensgeschiedenis van Jezus Christus zoals beschreven in het evangelie van Mattheus. Aria’s en koralen worden op een laagdrempelige manier ontrafelt. De verborgen symbolieken worden blootgelegd. En ook zal blijken hoe bijvoorbeeld de bekende evangelist Maarten Luther het werk van Bach heeft beïnvloed.

Om deel te nemen, is kennis van klassieke muziek, kerkgeschiedenis of van de Bijbel niet nodig. En hoewel de twee avonden één geheel vormen, is het natuurlijk ook mogelijk om een van de twee bij te wonen. Vanaf 19.30 uur is de Dorpskerk open en staat de koffie klaar. Toegang is gratis. 

NB: de muziek is niet live.