Clicky

Cabaretier Rop Janze bij Vrouwen van Nu

Datum: 
donderdag 19 april 2018 - 20:00
Locatie: 
Hervormd Kerkelijk Centrum, Beijerinkstraat 53 in Nieuwerkerk a/d IJssel
Omschrijving: 

Gaan cabaret en poëzie samen? Wel bij cabaretier Rop Janze. In zijn vrolijke voorstelling “Denkend aan Holland…” combineert hij gedichten met conferences, typetjes, luisterliedjes en meezingers. In “Denkend aan Holland” komen allerlei thema's aan bod die vrouwen bezig houden, zoals werk en vrijwilligerswerk, moeder of oma zijn, liefde en vriendschap, ouder worden en verlieservaringen.


Speciale aandacht krijgen bijzondere vrouwen als zangeres Conny Vandenbos. Het publiek kan zelf gedichten van en over vrouwen kiezen uit de Poëzie Jukebox. Gedichten met ontroering maar ook met humor. Een belangrijke rode draad in het programma ”Denkend aan Holland…”  is het gedicht “_Visser van Ma Yuan_” van Lucebert. Leraar Nederlands. Chris Kleinegris laat zijn licht schijnen over de diepere betekenis van
dit gedicht en haalt meer uit het gedicht dan Lucebert ooit bedoeld heeft.

Annie van Driel daarentegen – een tweede door Rop gespeeld personage – presenteert een totaal andere interpretatie tijdens haar eigen versie van het programma _Candlelight_ op de lokale radiozender Magnolia. Naast het spelen van personages vertelt, zingt, dicht, drinkt, grapt en rapt Rop in dit programma vol afwisseling en interactie.

Toegang leden gratis, niet leden betalen €7.50

 

Groepen: