Clicky

Kom het vrijwilligersteam versterken bij Hospice IJsselThuis

Datum: 
vrijdag 20 april 2018 - 16:00 tot 18:00
Locatie: 
De Batavier, Batavierlaan 4, Nieuwerkerk aan den IJssel
Omschrijving: 

Ook Hospice IJsselThuis staat op de vrijwilligersmarkt die is georganiseerd door het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) Zuidplas.

In onze stand verwelkomen wij graag nieuwe collega's die er willen ‘zijn’ voor onze bewoners of voor onze cliënten thuis tijdens hun laatste levensmomenten, , waarbij vrijwilligers van grote waarde zijn.

Behalve zorgvrijwilligers hopen we ons team ook te kunnen versterken met mensen die ons willen helpen met bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin en diverse andere activiteiten. Ga het gesprek aan met onze ervaren en opgeleide vrijwilligers. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en laten zien wat het werk inhoudt.

Ons hospice is een bijna-thuis-huis. Een kleinschalig hospice met vier kamers waar ons hechte team van vrijwilligers niets te gek is om het onze bewoners naar de zin te maken, zodat zij zich bij ons zoveel mogelijk thuis voelen.

Sjaan van Waasdijk uit Nieuwerkerk werkt sinds een jaar bij Hospice IJsselThuis. Sjaan vertelt enthousiast: “Mijn belangrijkste zorg is dat het leven van onze bewoners zo comfortabel mogelijk is. Dit doe ik door een biefstukje te bakken of een ijsje te brengen, een handmassage te geven, de familie te ondersteunen of een luisterend oor te bieden. De professionele zorg wordt verleend door de wijkverpleegkundigen. Ik help hen graag als zij daar om vragen. Het blijft bijzonder om dit laatste intensieve stukje leven samen, met familie en bewoner, op te trekken. Nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen, maar ik doe dit werk met liefde!”

Als je niet kunt komen op 20 april, maar je hebt toch interesse, bel of mail ons, of meld je aan voor een informatiemiddag die elke 4e woensdag van de maand wordt gehouden in het tuinhuis van het hospice aan de Batavierlaan 8 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Kijk voor meer informatie ook op onze website www.ijsselthuis.nl.