Clicky

Rouwcafé bij Boek en Troost: “Rouw en schuld gaan hand in hand”

Datum: 
zondag 20 mei 2018 - 15:00 tot 17:00
Locatie: 
Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda
Omschrijving: 

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 mei a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

“Rouw en schuld gaan hand in hand”

Na het overlijden van een dierbare kijken we veel terug op het leven met hem of haar. Sommige herinneringen gaan gepaard met gevoelens van schuld. Het schuldgevoel is eigenlijk een wanhopige zoektocht naar het ontbrekende antwoord op de vraag: had ik iets kunnen doen om zijn/haar dood te voorkomen? Als je geweten had dat hij of zij zou komen te overlijden dan had je wel… of niet. Veel nabestaanden worstelen met dit thema. Je voelt je schuldig omdat je niet die reis hebt gemaakt die je dierbare nog graag had gemaakt, niet naar het feest bent gegaan etc. Je voelt je schuldig omdat je niet gezien hebt dat de gezondheid zo achteruit ging. Ook kan iemand zich schuldig voelen als hij merkt dat er weer gelachen kan worden, als hij de spullen opruimt, is dat dan geen verraad aan de overledene?

In het rouwcafe proberen we met elkaar de schuldgevoelens de ruimte te geven. Door het delen van deze gevoelens kan mogelijk meer rust gevonden worden.

Kosten: €5,00 incl. consumptiesVerzonden

Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Meer info: www.boek-en-troost.nl