Clicky

Jonge mantelzorgers vinden en ondersteunen

Datum: 
vrijdag 18 mei 2018 - 17:00 tot 19:30
Locatie: 
Nieuwerkerk aan den IJssel
Omschrijving: 

Jonge mantelzorgers: kwetsbaar en overbelast
Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die opgroeien met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of geestelijk beperkt familielid. Ruim een kwart van de jongeren in Nederland groeit op in zo’n situatie. Ze hebben een grote verantwoordelijkheid voor de zorg in huis, ze maken zich zorgen of ze komen zorg tekort doordat alle aandacht naar het zieke gezinslid gaat. Zij zijn vaak overbelast en geïsoleerd. Dit kan vroeger of later leiden tot het ontstaan van fysieke, psychosociale en emotionele problemen.

Ondersteuning jonge mantelzorgers
De gemeente Zuidplas vindt het belangrijk dat jonge mantelzorgers ondersteund worden. Daarom heeft zij Welzijn Zuidplas gevraagd een aanbod te ontwikkelen. Annelies Simons is binnen deze organisatie de aangewezen persoon om meer bekendheid, kennis en bewustzijn te ontwikkelen. Het zou nog veel mooier zijn om dit in samenspraak met de jongeren zelf te doen. Ik kom dan ook heel graag in contact met nog meer jonge mantelzorgers!

Activiteit
Op vrijdagavond 18 mei 2018 zullen we met elkaar een high tea maken. We verdelen de taken en als alles klaar is smikkelen we het gezellig op! We starten om 17.00 u op een locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Als je je opgeeft vertellen we jou waar we deze activiteit zullen doen. Ongeveer om 19.30 u is het afgelopen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.welzijnzuidpas.nl  Wilt u iemand hierover spreken, neem dan contact op met: Annelies Simons, consulent jonge mantelzorgers via annelies@welzijnzuidplas.nl.