Clicky

Cursus Geloofsleerlingen Sint Jan de Doper

Datum: 
dinsdag 16 oktober 2018 - 20:00
Locatie: 
St. Victorkerk, Zuidkade 176 in Waddinxveen
Omschrijving: 

Dit najaar start weer de parochiële cursus in de Sint Jan de Doper voor volwassen geloofsleerlingen. Voor wie is dit bedoeld? Het is bijzonder om te zien dat in onze tijd mensen geraakt worden door het Evangelie en Jezus Christus. Zelfs mensen die niet gedoopt zijn en meestal niet kunnen terugvallen op een godsdienstige opvoeding thuis, ontdekken dat God een plaats in hun leven heeft gekregen.

Anderen hebben door welke reden dan ook nog niet het sacrament van het vormsel ontvangen, of zijn gedoopt in een ander kerkgenootschap. Er zijn ook katholieken die verlangen naar een nieuwe impuls in hun geloofsleven. Ook zij zijn van harte welkom. Het is dan wel: samen uit, samen thuis. Met andere woorden; u door doorloopt de hele cursus. De cursus is degelijk van opzet, het bestaat uit acht avonden en huiswerk. Er is een werkboek voor de cursisten.

Alles komt voorbij: de bijbel, de tien geboden, de katholieke kerkelijke traditie, de geloofsbelijdenis, de zeven sacramenten, het kerkelijk jaar. Men werkt toe naar het Pinksterfeest 2019 in het weekend van 8 en 9 juni. Dit is het feest waarin de doopleerlingen het sacrament van het doopsel en het vormsel ontvangen. De eerste avond is op dinsdag 16 oktober, pastorie St. Victorkerk, Zuidkade 176 in Waddinxveen. Voor vragen, opmerkingen en aanmelding kunt u contact opnemen met diaken Leon Everts: diakeneverts@sintjandd.nl, telefoon 0610510445.

 

Groepen: