Clicky

Nacht van Gebed Krimpen a/d IJssel

Datum: 
vrijdag 1 juni 2018 - 0:00 tot zaterdag 2 juni 2018 - 0:00
Locatie: 
In de Rehobothkerk. Landerijen 1 te Krimpen a/d IJssel
Omschrijving: 

Bidden kan overal en op elk moment, toch? Waarom houdt dan juist een Nacht van Gebed? Vijf redenen om ’s nachts te bidden.

  1. Extra zwaar voor vervolgde christenen

Veel vervolgde christenen hebben het juist ’s nachts moeilijk. Hoe kom je bijvoorbeeld de nacht door als het voortdurend aan je knaagt dat je onterecht vastzit en je familie thuis niet weet waar je bent? Juist in de nachtelijke eenzaamheid kunnen vragen en twijfel toeslaan. Waar doe ik dit allemaal voor? Is God er wel? Door ’s nachts te bidden, offer je (een deel van) je nachtrust op in verbondenheid met vervolgde christenen voor wie de nacht extra zwaar is.

  1. Tijdsverschil

Door het tijdsverschil met landen als Noord-Korea, bid je in de nacht op het moment dat gevangen in de werkkampen worden gewekt om weer een dag lang zware arbeid te verrichten. Daarmee begin je, weliswaar op afstand, de dag samen met hen.

  1. Onophoudelijk

De Bijbel roept verschillende keren op om onophoudelijk te bidden, bijvoorbeeld in Romeinen 12:12. Onophoudelijk. Dus ook ’s nachts, terwijl veel mensen liggen te slapen.

  1. Ongestoord

’s Nachts word je minder gestoord door je telefoon, geluiden van buiten of door dagelijkse beslommeringen. De nacht is daarom bij uitstek het moment om je even terug te trekken in stilte, je te concentreren en te bidden.

  1. Bijbelse voorbeelden

Diverse mensen in de Bijbel bidden ’s nachts. De Here Jezus trok zich terug om de hele nacht te bidden (Lukas 6:12). Paulus en Silas gingen om mindernacht in de gevangenis in gebed (Handelingen 16:25) en de gemeente van Petrus bleef ’s nachts vol vuur bidden toen Petrus gevangenzat (Handelingen 12:5). Zij vonden de nacht bij uitstek geschikt om zich tot God te wenden. Wat doet u in de Nacht van 1 op 2 juni?

Groepen: