Clicky

Ontmoeting dominicanen-pelgrims

Datum: 
vrijdag 17 augustus 2018 - 19:00
Locatie: 
Pater Eymardkapel, Aalberseplein te Gouda
Omschrijving: 

De afgelopen jaren waren er binnen de orde van predikers, de dominicanen, weer een aantal roepingen. Na de zomer, eind augustus, gaan deze en zes andere ‘nieuwe’ dominicanen een communiteit starten in Rotterdam.

Om voor deze nieuwe start aandacht te vragen lopen ze vanaf 13 augustus t/m 18 augustus van Nijmegen naar Rotterdam. Ze volgen in grote lijnen de weg die de eerste dominicanen in Nederland zijn gegaan. Op 17 augustus zullen de pelgrims eind van de dag in Gouda aankomen en dan zal er om 19.00 uur in de Pater Eymardkapel, Aalberseplein te Gouda een Vesperviering zijn. Na de vespers is er koffiedrinken, de pelgrims hebben een Power Point presentatie om te vertellen over zichzelf.

Mensen kunnen in gesprek met hen. Op zaterdag 18 augustus zal er om 8.30 uur een Eucharistieviering in de Josephkerk, Aalberseplein te Gouda zijn waarna de dominicanen hun route zullen vervolgen naar Rotterdam. U bent allen van harte welkom bij de vespers en om daarna de dominicanen te ontmoeten en met hen een kopje koffie te drinken.

Groepen: