Clicky

Marcus Passie in Capelse Dorpskerk

Datum: 
dinsdag 16 april 2019 - 12:30
Locatie: 
Dorpskerk, Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.
Omschrijving: 

Het Christelijk Gemengd Koor Capelle voert komend voorjaar de Marcus Passie en het Exodus Oratorium uit. Mensen van buiten het koor zijn uitgenodigd om mee te doen aan dit zangproject. De Marcus Passie (die over de kruisiging van Jezus gaat en dus alleen in de lijdensweek gezongen wordt) heeft het koor heel veel jaren in allerlei kerken uitgevoerd en het was een indrukwekkend en een graag gehoord en gezongen stuk. Er was haast een wachtlijst.

Ieder jaar waren er een of twee kerken die graag wilden mee doen. Er is besloten om het dit jaar in de Dorpskerk uit te voeren.

Naast dit stuk wil het koor ook het Exodus Oratorium instuderen. Zowel de Marcus Passie als het Exodus Oratorium hebben het voordeel dat het helemaal in het Nederlands is en dat er bekende melodieën worden gebruikt. Het Oratorium Exodus is gebaseerd op het leven van Mozes en is net als het vorig jaar uitgevoerde Oratorium Jozef heel indrukwekkend. De Marcus Passie wordt uitgevoerd op 16 april en het Exodus Oratorium op 25 mei.

Mensen van buiten het koor kunnen vanaf 8 januari voor 25,00 euro als leden van het koor mee doen met de repetities, die wekelijks gehouden worden op dinsdagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Dorpskerk. Uiteraard doen zij ook mee met de uitvoeringen van beide stukken. Het adres van de Dorpskerk is Kerklaan 2 in Capelle a/d IJssel.

Opgeven kan via e-mail: cgkcapelle@hotmail.com