Clicky

Lezing Haute Couture door Sonia Angulo in Swanla

Datum: 
woensdag 16 januari 2019 - 20:00
Locatie: 
Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen
Omschrijving: 

Kunst Lezing georganiseerd door Stichting Beeldende Kunst Zuidplas Kleding bestaat al sinds mensenheugenis. Maar niet alle kleding heeft met kunst te maken. Haute Couture wel.
In de lezing zal worden ingegaan op de geschiedenis en de kenmerken van Haute Couture. Na een algemene inleiding zal het leven en werk van Coco Chanel worden besproken.

Over Sonia Angulo
Van mijn hobby heb ik mijn werk gemaakt. Al sinds ik een tiener was maak ik kleding. De basis leerde ik via een Teleac cursus. Daarna ging ik gewoon aan de slag. Ik vond het leuk en praktisch om zelf mijn kleding te maken. Doordat ik klein ben, pas ik niet zomaar alle confectiekleding. Het bleef bij een hobby, want ondertussen werd ik revalidatiearts. In de loop der jaren werd steeds duidelijker dat het vak van revalidatiearts niet meer bij mij past. Ik kreeg steeds meer behoefte om iets moois met mijn handen te maken.

Daarom pakte ik mijn oude hobby weer op. Hierin vind ik een ideale combinatie van techniek en creativiteit. Van werken met mijn hoofd en mijn handen. Van denk- en handwerk. Om nog meer en bijzondere technieken te leren, ben ik in de leer gegaan bij experts in het vakgebied. De opleiding tot coupeuse aan de Rotterdamse Snijschool heb ik inmiddels bijna afgerond.

Omdat ikzelf weet hoe frustrerend het kan zijn om te gaan winkelen en niet te vinden wat je zoekt, vind ik het extra dankbaar om klanten te helpen die geen gemiddelde maat hebben. Klein, groot, dik, dun, recht, scheef, jong of oud.
Je bent van harte welkom. Ik kijk nergens van op. Ik denk graag met je mee hoe jij je sterke punten kunt benadrukken.

Kaarten: € 11,- reserveren via www.theaterswanla.nl (Korting vrienden van SBKZ € 5,-).