Clicky

Reguliere openstelling museum "Ons Verleden" in Zevenhuizen

Datum: 
zaterdag 30 maart 2019 - 13:30 tot 16:00
Locatie: 
Tweemanspolder 15 2761 AA Zevenhuizen
Omschrijving: 

Het Historisch Centrum “Ons Verleden”  zowel als museum “Ons Molenverleden” zijn zaterdag 30 maart van 13.30 tot 16.00 uur open. De toegang is gratis.

Op de benedenverdieping zijn twee nieuwe tentoonstellingen te zien. Allereerst de tentoonstelling “Het Rode Kruis in vroeger dagen” waarbij veel medische voorwerpen uit het verleden ten toon gesteld worden. Deze voorwerpen zijn grotendeels aan ons in bruikleen gegeven via vrijwilligers
van het Rode Kruis uit Moerkapelle.

In de koffiehoek is een aantal grote foto’s te zien, gemaakt door Arie Dekker. De molens van Zevenhuizen waren voor hem een dankbaar onderwerp om deze uit liefhebberij te fotograferen. De foto’s zijn eventueel ook te koop.

Naast deze tentoonstellingen is natuurlijk ook de vaste collectie te bezichtigen van zowel museum “Ons Verleden” als van “Ons Molenverleden” op de bovenverdieping. De benedenverdieping bevat veel historische voorwerpen uit de geschiedenis van Zevenhuizen-Moerkapelle en op de bovenverdieping is veel informatie te vinden over de droogmakerijen rondom de Rotte.

Op de bovenverdieping draait in de filmzaal de film “Werken met Wind en Water”, een documentaire van 25 min over de molenaar. Op verzoek is eventueel een andere film aan te vragen. Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis. In het museum zijn diverse historische boeken over de regio verkrijgbaar.