Clicky

Thijs Zonneveld vertelt in pub van Swanla

Datum: 
vrijdag 14 juni 2019 - 20:15
Locatie: 
Theater Swanla te Zevenhuizen
Omschrijving: 

Wie is Thijs Zonneveld? Thijs Zonneveld (Leiden, 28 september 1980) is een voormalig Nederlands beroepswielrenner. Hij werkt nu als journalist bij het Algemeen Dagblad en is schrijver. Eerder schreef hij voor De Pers, vooral als wielerverslaggever. Zonneveld is verder onder andere bekend als vaste tafelheer bij het tv-programma De Avondetappe (sinds 2011) en als bedenker van het idee Die berg komt er. Vanaf 2013 is Zonneveld ook analist bij de NOS. Daarnaast was Zonneveld co-commentator bij wedstrijden voor Eurosport en van 2013 tot en met 2017 koersdirecteur van de Arnhem-Veenendaal Classic. In 2017 deed Zonneveld mee aan De Slimste Mens, hierin haalde hij de finaleweek.

In augustus 2011 schreef Thijs Zonneveld voor nieuwssite NU.nl de column Die berg komt er, wat leidde tot een gelijknamig initiatief om in Nederland een berg te bouwen (een hol gebouw met omvang en uiterlijk van een echte berg).

Verscheidene bedrijven werkten eraan mee. Rond 2015 viel het initiatief stil, de website werd in 2016 opgeheven.

In 2017 schreef hij zijn laatste boek genaamd De Suikerspin en andere wielerverhalen. In De suikerspin en andere wielerverhalen verzamelt Thijs Zonneveld zijn beste verhalen over de almaar populairder wordende wielersport in Nederland. En dat kan ook niet anders, met een generatie coureurs die succesvoller blijkt dan ooit. Tom Dumoulin, Wout Poels, Niki Terpstra en Bauke Mollema krijgen de mensen op de been. Zonneveld schrijft in zijn onnavolgbare manier over hun prestaties en over wat hem fascineert in het wielrennen en voegt daar verhalen over zijn eigen bescheiden ervaringen in het peloton aan toe. Zonneveld knows cycling.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door bibliotheek De Groene Venen en boekhandel Burger.

Vrijdag 14 juni 2019
Aanvang: 20:15 uur
Genre: Vertelt
Kaarten: € 12,50 voordeel met je Biebpas € 2,50
Reserveren via www.theaterswanla.nl.