Clicky

Rotterdams Saxofoonkwartet in Swanla

Datum: 
zondag 26 mei 2019 - 15:00
Locatie: 
Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen
Omschrijving: 

Zondag 26 mei is er weer een Zondag Muziekmiddag in de pub van Swanla. Ditmaal komt het Rotterdams Saxofoon Kwartet spelen.

Vier saxofoons: de sopraan, de alt, de tenor en de bariton. Ze verschillen in grootte en geluid, maar hun uiterlijk en klankkleur vormen één geheel. Harmonieus samenspel: at is de drijfveer van het Rotterdams Saxofoon Kwartet.De saxofoon is een veelzijdig instrument. Het ene moment klinkt hij zacht en ingetogen, het andere moment hard, swingend, briesend. Het Rotterdams Saxofoon Kwartet brengt al die verschillen tot leven.

Verrassend, Veelzijdig.Een klassieke sonate van Bach, uitgevoerd door vier saxofoons? De meeste mensen denken bij
de saxofoon niet direct aan klassieke muziek, maar nmiddellijk aan swingende jazz of een popsolo.Het Rotterdams Saxofoon Kwartet werd opgericht door vier bevlogen musici, die ieder een indrukwekkende muzikale loopbaan hebben.

Ze treden op als solist en spelen in diverse symfonieorkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest,en het KoninklijkConcertgebouworkest.De vier leden van het Rotterdams Saxo foon Kwartet delen een enorm enthousiastme voor hun instrument. Tijdens de concerten vallen vooral het plezier en de volle inzet van het ensemble op.Het Rotterdams Saxofoon Kwartet bestaat uit: Roeland Kapaan, baritonsaxofoon Martin van der Woude, tenorsaxofoon, Wim Millenaar, altsaxofoon Tom de Vette,
sopraansaxofoon. En Tom de Vette was tot voor kort ruim 30 jaar als docent verbonden aan MOZ-Art, de muziekschool in Zuidplas.
Kaarten kosten € 8,50 en hier te reserveren.