Clicky

10 jaar Zuidplas MuziekFestival

Datum: 
zaterdag 5 oktober 2019 - 10:30 tot 16:00
Locatie: 
Zevenhuizen
Omschrijving: 

Het jaarlijkse Muziekfestival in de gemeente Zuidplas (in de provincie Zuid-Holland) vindt plaats in en rond de Dorpsstraat van Zevenhuizen en is inmiddels bekend onder de naam “bekoorlijk 7huizen”.

Het thema van het Zuidplas MuziekFestival is “muziek (net)werkt”. Hiermee willen we laten zien dat het werkt om samen met muziek aan de slag te gaan. Was het in de beginjaren van het festival nog best lastig om de verschillende (muzikale) netwerken binnen de gemeente bij elkaar te krijgen, inmiddels ligt er een stevig netwerk waar we met elkaar veel plezier van hebben. Het belangrijkste doel is om de verschillende dorpskernen in Zuidplas met elkaar te verbinden, maar inmiddels begint het muzikale netwerk een regionaal karakter te krijgen.

Voor bezoekers is het Zuidplas MuziekFestival een leuk evenement om alleen of in groepsverband te bezoeken. Het is mogelijk alleen even binnen te lopen voor een bepaald optreden of voor de slotuitvoering, maar ook het hele festival bijwonen is inspirerend en de moeite waard. Mogelijkheden genoeg dus voor alle aanwezigen om ons motto Muziek (net)werkt in de praktijk te brengen!

Het Zuidplas MuziekFestival begint om 11:00 uur en wordt aan het eind van de middag afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van koren en orkesten.

(Net)werk met ons mee!
Iedereen is uiteraard van harte uitgenodigd om het festival te ondersteunen. Hiervoor kun je meedoen als bezoeker, maar je kunt ook actief meedoen als koor, als deelnemer aan de play-in of je zingt mee met de gezamenlijke stukken.

De presentatie van de play-in begint rond 16:00 uur in Swanla, een aantal van de ingestudeerde stukken zal meegezongen worden door de koren.