Clicky

"Rotta Kinderactiviteit" en "Fietsen met Rotta" op zaterdag 14 september

Datum: 
zaterdag 14 september 2019 - 10:00
Locatie: 
Plein bij Randstadrail station Westpolder
Omschrijving: 
Natuur Carrousel
Op 14 september gaan we met de Rotta Rangers – 7 t/m 12-jarigen – weer van start met onze natuuractiviteiten. Dit keer gaan we verschillende activiteiten doen in onze Natuur Carrousel. Wat je daar allemaal kunt tegenkomen is nog geheim dus het belooft weer een fijne activiteit met onverwachte wendingen te worden. 
 
Zin om mee te doen met onze Natuur Carrousel? Geef je dan snel op voor zaterdag 14 sept. in de ochtend (10:00 uur) of in de middag (13:30 uur). 
 
De kosten zijn als gewoonlijk € 2,00 en de activiteit duurt 2 uur.
 
 
Daarnaast organiseert Rotta een fietstocht in en rond de Groenzoom. Er wordt verzameld op het plein bij station Westpolder, waarna rond 09.30 u vertrokken wordt voor de fietstocht van ruim 20 km. Begeleidt door Rotta gidsen gaat de tocht via zoveel mogelijk fietspaden langs de Bergboezem en poldermolen de Valk, door naar de uitkijktoren bij de Ackerdijkse plassen.
 
Daarna vervolgt de route over een aantal nieuwe fietspaden rond Oude Leede. Via de Onderweg en de Klapwijkse knoop vervolgt de route langs de Ruivense vaart naar de Noordzijde van de Groenzoom. Rond 11 uur houden we een kleine pauze  bij thee- en pluktuin de Groenzoom. Daarna de laatste etappe aan de verrassende Pijnackerse kant van de Groenzoom. De tocht eindigt rond half een bij de grens van Berkel.
 
Onderweg besteden we de nodige aandacht aan zowel de historie als de nieuwe ontwikkelingen in de diverse gebieden en natuurlijk aandacht voor de vele trekvogels die in en rond de Groenzoom bivakkeren. Neem daarom je verrekijker mee. Opgeven hoeft niet voor de fietstocht.