Clicky

25 jarig Jubileum Cradle FC in 't Blok 23 november

Datum: 
zaterdag 23 november 2019 - 20:00
Locatie: 
't Blok, Nieuwerkerk a/d IJssel
Omschrijving: 

Zaterdag 23 november belooft een nostalgisch avondje te worden in 't Blok als het 25 jarig jubileum van de Nieuwerkerkse trots Cradle FC gevierd wordt. De band, die uitsluitend voor speciale gelegenheden hun instrumenten laten spreken, treedt niet zo heel vaak meer op maar voor deze gelegenheid maken ze uiteraard wederom een uitzondering.  

Sinds 1994 is Cradle FC (tot 2007 Cradle) te vinden op zeer uiteenlopende podia in binnen- en buitenland. Beïnvloed door bands als Joy Division, Swans en Velvet Underground baant de band zich een even veelzijdige als grillige weg door de muziekwereld.

Cradle FC won een aantal low-profile bandwedstrijden en was als voorprogramma te zien van o.a. 16 Horsepower (USA), Calvin Party (UK), Avacate (UK), KIN (UK), Umphf (UK), Feeding Fingers (USA), Johan (NL) en Suburbs (NL). Talloze Nederlandse en Engelse radiostations lieten Cradle FC horen of werden bezocht voor livesessies en interviews. Met een sterke voorkeur voor het live geluid, nam de band diverse demo's en bootlegs op. Bijna alles is uitgebracht via e t f records, maar ook het onafhankelijke Engelse (en inmiddels opgeheven) label Inner City Grit Records bracht hun werk uit.

Sinds 2017 laat het gezelschap dus weer af en toe van zich horen. Zoals vorig jaar bijvoorbeeld toen er een benefiet werd georganiseerd voor Speeltuin IJsselkids en zij één van de optredende artiesten waren in 't Blok om geld in te zamelen. 

Discografie Cradle FC;

2001 Cradle (demo)

2002 Live Radio Session 

2005 The Rare (demo)

2006 The Rare (demo)

2010 Even In This Empty House

2011 Disasterpiece Mixes (EP) 

2012 Porn For Dummies (EP)

2015 "...Until We Start Again"

Overigens was één van de bandleden destijds (2002) één van de initiatiefnemers van het programma Zwaardvis bij Omroep Zuidplas dat iedere zaterdagmiddag te beluisteren is tussen 12.00-14.00 uur 

Het jubileumconcert in 't Blok is vanaf 20.00 uur toegankelijk en de entree bedraagt €3

Voorafgaand aan het jubileumoptreden is één van de bandleden tussen 12.00-14.00 uur te horen tijdens de uitzending van Zwaardvis bij Omroep Zuidplas.