Clicky

Subterranean Street Society studiogast Zwaardvis 7 december

Datum: 
zaterdag 7 december 2019 - 12:00
Locatie: 
Radio Capelle
Omschrijving: 

Zaterdag 7 december komt de in Amsterdam gevestigde band Subterranean Street Society naar de studio van Radio Capelle om hun nieuwste werk te promoten tijdens de uitzending van Zwaardvis.

In 2015 vertrok de Deense straat muzikant Louis Puggaard-Müller met niks meer dan een gitaar op zijn rug uit zijn geboortestad Kopenhagen naar Nederland om een nieuw leven in Amsterdam te beginnen. De jaren daarvoor had Louis door heel Europa rondgezworven levend van dag tot dag van de donaties die hij op straat ontving.

Op deze reizen vond hij de inspiratie voor zijn album 'I'll Leave Me Before You Do'. Dit debuut kwam uit in 2016 onder zijn nieuwe bandnaam Subterranean Street Society. Ondertussen had hij een vaste plek op straat gevonden in Amsterdam en trok daar de aandacht van de nationale TV met verschijningen bij o.a. bij Pauw en in twee documentaires van de VPRO.

Hunkerend naar een groter podium begon hij aan een tweede album bedoelt voor een band. Deze plaat nam hij in Denemarken en Nederland met nieuwe muzikanten op. Deze band begon al snel meters te maken met een deelname aan de Popronde in 2018 en aanwezigheid tijdens Eurosonic 2019.

Louis is al lang op reis, maar het hoofdstuk van zijn band Subterranean Street Society is nog meer net begonnen. Samen met Joost Koevoets (drums) en Ivo Schot (bas) neemt hij de rauwe en onverwachtse vibe van de straat mee het podium op.

De band was al vaker te gast bij Omroep Zuidplas. Zo waren ze vorig jaar tijdens de Popronde te horen tijdens het programma Zwaardvis, eerder dit jaar in hetzelfde programma als onderdeel van het studentenkamerfestival 'Stukafest' en in 2016 te gast in de studio bij Taste Of Music. De band is onlangs teruggekeerd van een tour door de UK en werkt momenteel aan een nieuw album dat in de loop van 2020 gaat verschijnen.