Clicky

Interview The Non Traditionals tijdens Kerstuitzending Zwaardvis 21 december

Datum: 
zaterdag 21 december 2019 - 12:00
Locatie: 
Omroep Zuidplas
Omschrijving: 

Op 1 december komt er wederom een nieuwe Kerst-EP uit van The Non Traditionals. In het verleden opereerde het gezelschap onder de naam That Band From Holland. Sinds 2009 brengen ze bijna jaarlijks een Kerst-EP uit en evenzo vaak waren ze daarmee onderdeel van het programma Zwaardvis bij Omroep Zuidplas. Die negende krijgt de titel 'All the Jingle Ladies' mee. 

De eerste EP in 2009 maakten de Rotterdammers als een soort Kerstkaart voor labels en boekers. Ze kregen daar zulke toffe reacties op dat ze er maar mee zijn blijven doorgaan. Naast Zwaardvis belde zelfs BBC radio hen jaarlijks op voor een interview en vroegen ieder jaar wanneer ze de nieuwe Kerst-EP konden verwachten!

Maar een aantal jaar geleden crashte de band en stopten de Maasstedelingen dus ook met de Kerstplaatjes. In 2017 brachten ze nog een soort van 'Best of' uit en toen begonnen ze het maken van die liedjes toch wel weer te missen...

Vorig jaar werd de cyclus dan ook voortgezet en brachten ze de EP 'Warm Blooded Snowman' uit waar drie alternatieve Kerstliedjes opgenomen werden in een schuur met de bandleden die zin en tijd hadden. En dat beviel zo goed dat er nu een jaar later toch weer een vervolg aan gegeven word. De EP is inmiddels opgenomen en gaat 1 december de digitale wereld in.
 

Verwacht liedjes over Noel en Liam, stenen in sneeuwballen, het lot van de vaste standplaats die een sneeuwpop krijgt toegewezen en de nadelen van een wintergerelateerde achternaam.

Al het vorige werk is te vinden op onderstaande platvormen.

https://tbfhchristmas.bandcamp.com/

#popunie #3voor12Rotterdam #Chaosmusicmagazine #BBCradio