Clicky

Alcohol

Weinig probleemdrinkers in Zuidplas

Foto

Volgens onderzoek van afkickkliniekwijzer.nl heeft de gemeente Zuidplas vijf procent overmatige drinkers, wat samen met de gemeentes Waddinxveen en Gouda het laagste in de directe omgeving is. 

Naast alcohol ook drugs aangetroffen bij grote controle

Foto

Bij een grote alcoholcontrole in Waddinxveen en Zuidplas zijn vijf bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur aangetroffen. Ook is bij één bestuurder drugs in de auto aangetroffen. De controle werd op vrijdag 9 juni vanaf het einde van de middag tot in de avond gehouden.

Dronken man met kabelhaspel aangehouden

Foto

Een 49-jarige man uit Moerkapelle is afgelopen weekend aangehouden omdat hij stomdronken op stap was met een kabelhaspel. De man werd door de politie aangehouden op de Zuidplasweg bij Zevenhuizen.

Dronken bestuurders gepakt na aanrijding tegen lantaarnpaal op Hoofdweg

Foto

Twee automobilisten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 januari aangehouden na een flinke aanrijding op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Eén van de dronken bestuurders ramde een lantaarnpaal en veroorzaakte daarbij forse schade aan zijn auto.

Dronken automobilist ramt meerdere keren auto op A20 bij Moordrecht

Foto

Een dronken automobilist heeft in de vroege zaterdagochtend van 24 december een flinke aanrijding veroorzaakt op de A20 bij Moordrecht. De bestuurder ramde meerdere keren een auto die voor hem op de snelweg reed, met grote schade als gevolg.

Man aangehouden na lastig vallen vrouw in Hitlandbos

Foto

Een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel is woensdag 30 november aangehouden in het Hitlandbos in Nieuwerkerk aan den IJssel. De politie heeft de aanhouding verricht na een melding dat een vrouw werd lastig gevallen.

Veroorzaker ernstig ongeval Hoofdweg had veel te veel gedronken

Foto

De bestuurder van de auto die op zaterdag 12 november een ernstig ongeval veroorzaakte in Nieuwerkerk aan den IJssel had veel te veel alcohol gedronken. Na bloedonderzoek blijkt de bestuurder een promillage van 1,54 in zijn bloed te hebben gehad. Dit is drie keer boven de limiet.

Dronken automobilist ramt boom op Hoofdweg-Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel

Foto

Voor een dronken automobilist en zijn twee inzittenden eindigde de rit zaterdagnacht met een harde klap tegen een boom in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zowel de bestuurder als de passagiers liepen aanzienlijk letsel op bij het ernstige ongeval.

Automobilist vernielt gevel op Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel

Foto

Een automobilist met vermoedelijk een paar drankjes te veel op zag zijn rit dinsdagnacht hard eindigen tegen een woning op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij ramde een pilaar van de gevel en kwam vlak voor de keuken van een woning tot stilstand.

Veel blaastesten afgenomen tijdens internationaal alcoholcontroleweekend

Foto

Het weekend van vrijdag 10 juni tot en met zondag 12 juni staat in het teken van een internationale campagne tegen het gebruik van alcohol in het verkeer.  Ook in de regio Zuidplas werd hier actief aan deelgenomen door politie en vrijwilligers van VVN-Zuidplas.

Pagina's