Clicky

Algemeen

Hoogtebalken bij nieuwe tunnel Zevenhuizen onbedoeld mikpunt vrachtwagenchauffeurs

Foto

Een hoogtebalk bij het onlangs in gebruik genomen tunneltje op de Bredeweg in Zevenhuizen lijkt het mikpunt van vrachtwagenchauffeurs. De hoogtebalk is de afgelopen week enkele keren aangereden en is daardoor omgeknakt. Van opzet lijkt echter geen sprake.

Aanrijding op N219/Kerklaan: veel schade, geen gewonden

Foto

Bij een botsing tussen 2 personenwagens zijn op Koningsdag 27 april geen gewonden gevallen. Er is sprake van forse schade.

Vrachtwagen ramt hoogteportaal bij nieuwe spoortunnel

Foto

Een vrachtwagen chauffeur heeft woensdagmiddag 26 april het hoogteportaal bij het nieuwe spoorviaduct in de Bredeweg geramd. Zowel het hoogteportaal en de vrachtwagen raakte beschadigd. Het is het tweede ongeval sinds de lage spoortunnel een maand geleden open ging.

Lidl onderzoekt andere locatie in Nieuwerkerk

Foto

Supermarktketen Lidl is samen met een projectontwikkelaar een onderzoek gestart naar de mogelijkheden van een andere locatie voor een geplande supermarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel. De aankondiging van het onderzoek is te lezen in een informatienota aan de gemeenteraad.

Zeven Koninklijke onderscheidingen tijdens jaarlijkse Lintjesregen in Zuidplas (video)

Foto

Ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning hebben zeven inwoners van de gemeente Zuidplas een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Op woensdagochtend 26 april jl. werden drie heren en vier dames onderscheiden door burgemeester Gert-Jan Kats.

Man in Moerkapelle gebeten door zeer giftige slang

Foto

Een inwoner van Moerkapelle is maandag 24 april gewond geraakt door een slangenbeet.  Dit gebeurde maandagavond rond 19.15 uur in een woning aan de Jongheer van der Welstraat. De man is na inzet van de traumahelikopter per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verwarde vrouw springt in water Oost Waalstraat Moordrecht

Foto

Een verwarde vrouw is op zondag 23 april rond 11:00 uur in een sloot in Moordrecht gesprongen. Vanwege de actie van een verwarde vrouw zijn de hulpdiensten in Moordrecht gealarmeerd. Het voorval vond plaats bij de Oost Waalstraat.

ProRail belooft verbeteringen aan station Nieuwerkerk

Foto

ProRail en de NS willen het treinstation in Nieuwerkerk aan den IJssel verbeteren. Dat heeft een woordvoerder zaterdagmorgen in een uitzending van Omroep Zuidplas gezegd. Onder andere komt er een oplaadpunt voor OV chipkaarten aan de Zuidplas kant en het perron wordt verbeterd.

Invallen en aanhoudingen in regio vanwege drugshandel

Foto

De politie heeft in een onderzoek naar handel in drugs op woensdag 19 april acht verdachten aangehouden en doorzoekingen in 22 panden verricht. Er vonden onder andere invallen plaats in Gouderak, Moordrecht en Capelle aan den IJssel.

Gemeentelijke handhavers pakken agressieve man in Reigerhof

Foto

Een man is donderdag 20 april in winkelcentrum de Reigerhof aangehouden na een poging tot mishandeling. De man werd aangehouden door gemeentelijke handhavers die in de buurt waren.

Pagina's