Clicky

Algemeen

Veiligheidscijfers Zuidplas eerste helft van 2018

Foto

Burgemeester Gert-Jan Kats vat het als volgt samen: "Het gaat steeds beter met de veiligheid in Zuidplas. De eerste zes maanden van 2018 laten een daling zien van het aantal woning- en bedrijfsinbraken, geweldsdelicten en diefstallen uit en van voertuigen''.

Onderzoeksbureau looft beloning uit voor gouden tip oorzaak brand Johannahoeve

Foto

Met een oproep in diverse regionale kranten probeert onderzoeksbureau Stekelenburg uit Breda tips en inlichtingen te verkrijgen over de oorzaak van de grote brand in de Johannahoeve aan de S’Gravenweg in Capelle aan den IJssel afgelopen woensdag 20 juni.

Donderdag opening Turkse bakkerij in winkelcentrum Dorrestein

Foto

Men heeft er even op moeten wachten maar aanstaande donderdag 19 juli is het zo ver: Dan opent Arzu Bakkerij zijn deuren in winkelcentrum Dorrestein.

BBQ bij volkstuinvereniging 'de Amateurtuinder'

Foto

Het zijn roerige tijden geweest voor de toekomstige jonge bewoners van ouderinitiatief de Zuidplas, maar de aanhouder wint! 

Prijsuitreiking fietstassen actie

Foto

Wethouder Jan Verbeek heeft zaterdag 14 juli fietstassen uitgereikt aan de winnaars van een prijsvraag die was georganiseerd door het Duurzaamheidsplatform Zuidplas.

Fietsen en wandelen voor iedereen door Zuidplas in beweging

Foto

3 jaar geleden had Willy Grönefeld het idee voor de wandel en fietstochten van Zuidplas in beweging. Vandaag bij de start van de derde editie door wethouder Daan de Haas was ze niet aanwezig. Ze vierde haar verjaardag.

Einde tijdperk 'De Tap' in Nieuwerkerk aan den IJssel

Foto

Eetcafé de Tap in de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel  wordt op dit moment verbouwd en is tijdelijk gesloten.

Oprit Gouda A12 richting Rotterdam en Den Haag blijft behouden

Foto

De aanpak van de fileproblematiek op de A20 is een stap dichterbij. In het najaar zullen de resultaten van de verkenning naar de verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk a/d IJssel en Gouda bekend worden gemaakt.

IJsselkids Kinderopvang start met themajaar Body & Brains

Foto

Over het menselijk brein is al veel bekend. Maar nog niet alles. Zowel voor wetenschappers als voor kinderen is er nog veel te leren. Daarom gaat IJsselkids vanaf 1 juli een jaar lang aan de slag met het thema Body & Brains. 

Recreatieschap Rottemeren en gemeente Rotterdam investeren samen € 6 miljoen in aantrekkelijke Rotte

Foto

Recreatieschap Rottemeren en gemeente Rotterdam werken samen om de aantrekkingskracht van de Rotte en de recreatiemogelijkheden op en langs de Rotte te versterken. 

Pagina's