Clicky

Algemeen

Bewoner verstoort inbraak in bestelbus

Foto
Een bewoner van de Bomenwijk in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft in de nacht naar vrijdag 23 juni een inbraak verstoort. De man hoorde 's nachts verdachte geluiden bij een geparkeerde bestelbus. Op het moment dat de inbrekers door hadden dat ze gesnapt waren gingen ze er vandoor.

Informatieavond over nieuwbouw gemeentehuis Zuidplas

Foto

De gemeente Zuidplas organiseert op maandag 26 juni een informatieavond over het nieuwe gemeentehuis. De avond is bedoeld voor inwoners van de gemeente. Tijdens de avond wordt onder andere het definitieve ontwerp gepresenteerd.

Als een kip zonder kop vertrouwen op navigatie levert schade op

Foto

Een chauffeur van een vrachtwagen heeft maandag 19 juni ontdekt dat door een tunnelrijden geen eitje hoeft te zijn. De vrachtwagen kwam klem te zitten onder het viaduct bij de Middelweg in Moordrecht.

Geschaarde aanhangwagen op A20 bij Nieuwerkerk zorgt voor veel vertraging

Foto

Een geschaarde aanhangwagen met bestelbus op de A20 bij Nieuwerkerk zorgt maandagmorgen 19 juni voor veel vertraging. Het ongeval gebeurde tijdens de maandagmorgen spits in de richting van Rotterdam.

New York Times: Waterberging Eendragtspolder voorbeeld voor rest van de wereld

Foto
De waterberging in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen is één van de voorbeelden hoe in Nederland wordt omgegaan met de uitdagingen rond het klimaat. In een lang artikel in de New York Times wordt de nieuwe functie van de polder beschreven als optie hoe om te gaan met klimaatverandering.

Nieuwerkerkse avondvierdaagse onder leiding van DKV afgesloten (video)

Foto

De 37e editie van de avondvierdaagse in Nieuwerkerk aan den IJssel is vrijdag 16 juni weer geëindigd met een lange optocht. Met Nieuwerkerks muziekkorps DKV voorop werden de laatste meters richting de voetbalvelden volbracht.

Tunneldrama Bredeweg beleeft nieuw dieptepunt

Foto

De dramasoap rond de nieuwe spoortunnel in de Bredeweg bij Zevenhuizen heeft in de nacht naar vrijdag 16 juni een nieuw dieptepunt bereikt. Ondanks alle waarschuwingsborden heeft een vrachtwagenchauffeur zijn combinatie in de tunnel klem gereden.

Gesloten Nieuwerkerks politiebureau voorbeeld van landelijk probleem

Foto

Het NPO Radio 1 programma Nieuws en Co heeft dinsdagmiddag 13 juni aandacht besteed aan het gemis van een politiebureau. De situatie in Nieuwerkerk aan den IJssel was voorbeeld van wat in meerdere kleinere gemeenten speelt.

Motorrijder gewond bij ernstig ongeval A20

Foto

Op de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht is dinsdag 13 juni een motorrijder gewond geraakt. De man kwam zwaar ten val nadat hij tegen een auto is gereden.

Naast alcohol ook drugs aangetroffen bij grote controle

Foto

Bij een grote alcoholcontrole in Waddinxveen en Zuidplas zijn vijf bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur aangetroffen. Ook is bij één bestuurder drugs in de auto aangetroffen. De controle werd op vrijdag 9 juni vanaf het einde van de middag tot in de avond gehouden.

Pagina's