Clicky

Jeugd in actie op Panna-voetbaltoernooi

Copyright Omroep Zuidplas
Bij Panna voetbal staat het scoren van een doelpunt niet voorop. Het gaat om mooie acties, respect afdwingen en de tegenstander vernederen door de bal door de benen te spelen: de Panna Knock-Out.

Het panna-voetbaltoernooi van donderdag 22 oktober leek in het water te vallen, maar rond de klok van 12 uur klaarde het weer op, waardoor het toernooi toch een succes is geworden. Jongerenwerker Arjo van der Steen is tevreden over dit evenement. Er hebben zo’n 40 tieners deelgenomen aan dit toernooi. De winnaars van dit toernooi zijn Robin Zuierveld (12 jaar) en Ingo Westerman (15 jaar). Robin is er vandoor gegaan met de wave-board en Ingo met de Playstation Portable. 

De organisatie van dit toernooi was een samenwerking tussen de Stichting Jeugd- & Jongerenwerk Midden-Holland en C1000 Wals. De prijzen zijn gesponsord door de verschillende leveranciers van deze supermarkt. Arjo maakte gebruik van Zuidplas Actief door het Panna-voetbaltoernooi in de activiteitenkalender te zetten.

Wat is Panna?

Panna is een voetbalvorm, ontstaan uit de Surinaamse voetbalcultuur. De letterlijke vertaling voor het woord is 'poortje', wat in het voetbal staat voor het door de benen spelen van de tegenstander. Wanneer je een panna scoort bij je tegenstander, dan is het gelijk knock-out. Een korte voetbalvorm, waarbij de subtiele bewegingen meer waard zijn dan het scoren van een doelpunt.

Deze activiteit sluit aan bij een populaire lifestyle onder jongeren en maakt daarmee deel uit van een jeugdcultuur. Panna voetbal is daarmee een perfect middel om sport en bewegen onder jongeren te stimuleren.

De winnaars

1e prijs Robin Zuierveld (Wave-Board); 2e prijs Yanninck Six (skateboard)

1e prijs Ingo Westerman(PlayStatoion Portable; 2e prijs Nino Zweere (skate-board)

Jongeren die deelgenomen hebben aan dit toernooi hebben nog recht op een vaantje. Iedereen die in aanmerking wil komen voor een vaantje kan een mailtje sturen naar arjovandersteen@stjjmh.nl. Vermeld daarin je naam en adres en je krijgt het vaantje thuis bezorgd.

Jeugd- en jongerenwerk in Zuidplas

Arjo van der Steen is als jongerenwerker in dienst van de Stichting Jeugd- & Jongerenwerk Midden-Holland. Hij is vooral actief in de gemeenten Bodegraven en Zevenhuizen-Moerkapelle. In Moerkapelle werkt hij ook wel eens samen met de jongerenwerker Brian van Aagten die in dienst is bij Jeugdwerk Zuidplas. Brian runt daar de jongeren-inloop @Moer. In de omgeving van Nieuwerkerk a/d IJssel organiseert ook Stichting V.E.D.J. allerlei evenementen voor jongeren.

 

Bron "Wat is panna?": Panna K.O. Groningen