Clicky

Aftellen naar de verkiezingen in Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas
Woensdag 18 november zijn de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad. Van 's ochtends 7:30 tot 's avonds 21:00 uur zijn de stemlokalen geopend. Nog een debat, een bus en een puzzel te gaan.

Maandagavond om 19:00 uur begint het laatste lijsttrekkersdebat in het Raadhuis van Nieuwerkerk aan den IJssel. Omroep Zuidplas organiseert het debat dat is vormgegeven als een raadsvergadering. Het debat wordt live op de radio en via internet uitgezonden. Meer info bij de activiteit Politiek debat "In het zicht van de eindstreep!".

Stel je kandidaat een vraag

Mocht je nog niet zeker zijn van je keuze kijk dan nog eens goed op de kandidatenlijst, misschien zijn er politici bij die ook op Zuidplas Actief aangemeld zijn. Je kunt ze rechtstreeks een vraag stellen over een onderwerp dat jij belangrijk vindt door ze een bericht te sturen. Via het trefwoord politiek vind je er een heleboel.

Zelf op verkiezingstour?

Heel bijzonder is de verkiezingstour, georganiseerd door het comité Apart+Samen. Voor degenen die in de gelegenheid zijn een echte aanrader. Om 9.00, 11.00, 14.00, 16.00 en om 18.30 uur kun je opstappen bij Op Moer, Swanla, Het Posthuis, Batavier of de Vierkap. "Kijk rustig even rond,kofie met wat lekkers erbij ….de bus rijdt weer voor en u vertrekt naar een andere lokatie….of naar huis! Zo wordt stemmen een feest en komt u heel wat te weten over uw nieuwe gemeente." zo staat in de wervende folder. Wel even aanmelden op de website van Apart+Samen.

Piet's verkiezingen-puzzel

Misschien leuk voor in de bus is de Piet's Puzzel van november. Het is een speciale verkiezingsspecial met als titel "Alles op zijn plaats!". Print 'm uit en deel 'm uit, het is meteen goede promotie voor Zuidplas Actief. Er is ook een PDF versie, die print waarschijnlijk wat makkelijker dan het plaatje. Je kunt elke maand meedoen met de puzzels, wordt lid van de groep Piet's Puzzels en je wordt op de hoogte gehouden van de nieuwe puzzels.

Ga stemmen!

Zou toch mooi zijn als de Zuidplas inwoners in grote getale naar de stembus gaan? Wordt het een opkomst die iedereen zal verbazen? Voorspel de opkomst in deze peiling.