Clicky

Nieuwerkerk nu zichtbaar in Google Maps Streetview!

Copyright Omroep Zuidplas
Een tijdje terug schreven we hier al over het feit dat een auto van Google was gesignaleerd in Nieuwerkerk. Vandaag hebben we voor het eerst het resultaat mogen aanschouwen.

In september 2009 meldde Zuidplas Actief lid Bart Jansen dat hij een auto van Google had gespot in Nieuwerkerk.

"... donderdag 3 september jl. een auto van Google gesignaleerd in de Kamerling Onnesstraat in Nieuwerkerk. De auto, geheel voorzien van Google Maps stickers en met een enorme stellage op het dak, stond op dat moment stil. Het is dus niet duidelijk of er al veel van de omgeving is gefilmd of dat er slechts getest is.

Naar alle waarschijnlijkheid is het over een tijdje ook mogelijk om virtueel door de straten van Nieuwerkerk te lopen."

Een bericht op Twitter vanavond was aanleiding om nog eens te kijken op Google Maps in Nieuwerkerk. En wat bleek? Ja hoor Streetview is beschikbaar in Nieuwerkerk! Natuurlijk direct ook even gekeken in de rest van Zuidplas, maar met een klein aantal hoofdwegen richting Moordrecht en Moerkapelle heb je het wel gehad. Voorlopig natuurlijk, want Google zit niet stil.

Hierbij een afbeelding van ons scherm toen we op de kaart keken naar Station Nieuwerkerk, in Streetview modus:
1000ste foto op Zuidplas Actief

Wat is Google Streetview? 
Voor diegenen die zich nu afvragen: wat is Streetview. Hierbij de uitleg op Wikipedia. Zelf proberen? Klik op deze link en je staat in Google Maps vlak voor het Station. Schuif vervolgens het oranje mannetje links boven op de kaart naar de plek waar zich het station bevindt en laat dan los. Enkele seconden daarna verschijnt een beeld zoals hierboven afgebeeld. Het kan zijn dat je, met de linkermuis ingedrukt, even moet "rondkijken" (de muis bewegen).

Wat vinden jullie van deze nieuwe mogelijkheden? Wie heeft zichzelf al teruggezien op de foto's of zijn huis?