Clicky

‘Snoeien bomen moest uit eerbied voor begraafplaats.’

Copyright Omroep Zuidplas
Veel mensen verbazen zich over het fors snoeien van de bomen langs de begraafplaats aan de Kerklaan in Nieuwerkerk. Volgens wethouder Arjen Hazelebach was deze snoeibeurt hard nodig.

“De bomen waren sterk verwaarloosd en het zou oneerbiedig zijn ten opzichte van de begraafplaats en de mensen die daar liggen, om hier niets aan te doen.”

Volgens Hazelebach was fors snoeien voor de gemeente onvermijdbaar. “Er moest echt iets gebeuren, dus we hebben resoluut moeten ingrijpen. Het zou veel te kostbaar zijn geweest om maar een klein beetje er vanaf te halen, want dan hadden we heel snel weer opnieuw moeten gaan snoeien en dat moet je niet doen.

Ik vind dat er eigenlijk ook niets op tegen is dat de mensen van buiten naar binnen en andersom kunnen kijken. Een begraafplaats hoort nu eenmaal bij het leven en dat hoeven we van mij niet te gaan verstoppen. Het is natuurlijk wel zo dat het geen doorgangsgebied moet worden en dat er beschutting voor de graven moet zijn. Daarom worden er tussen de bomen jonge planten, namelijk coniferen, geplant.”

Afgelopen zaterdag gaf de wethouder tekst en uitleg in het Omroep Zuidplas programma Zuidplas Actueel.

Druk hieronder op de groene play-knop om het interview te beluisteren.

Wat vind jij er van dat de begraafplaats zo gesnoeid is? Geef hieronder je reactie.

Heb je nog geen Zuidplas Actief account? Maak er hier een aan en je kunt ook reageren, foto's uploaden en activiteiten plaatsen en nog veel meer.