Clicky

Opzoomeren in Zuidplas gaat niet door

Copyright Omroep Zuidplas
De Opzoomerdag in Zuidplas gaat niet door wegens te weinig aanmeldingen. Hoe zit dat?

Afgelopen weken riep de gemeente Zuidplas inwoners van alle dorpen op met elkaar op zaterdag 20 maart a.s. de eigen straat en/of wijk schoon te maken tijdens de jaarlijkse Opzoomerdag. Wegens te weinig aanmeldingen is nu besloten het Opzoomeren niet door te laten gaan.

Inwoners die zich al hebben opgegeven, kunnen uiteraard, zoals afgesproken, voor schoonmaakmateriaal bij de gemeente terecht. Het resultaat van de schoonmaakactie, het afval, wordt natuurlijk ook opgehaald na afloop.

De Opzoomerdag is een jarenlange traditie in het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel. Wellicht is de extra inzet die de gemeente hier gepleegd heeft op het verwijderen van zwerfvuil er debet aan dat inwoners dit jaar geen reden zien hun straten extra schoon te maken.

Op Omroep Zuidplas in het programma Zuidplas Actueel waren interviews te horen met inwoners en raadsleden.

Volgens inwoners die geïnterviewd zijn op Omroep Zuidplas is de datum dit jaar pas laat bekend geworden.

Volgens raadslid Wybe Zijlstra is er een goede organisatie nodig. Het is nog wennen aan elkaar en om het in alle kernen op te pakken heeft even tijd nodig om de zaken op het oude niveau terug te brengen.

Raadslid Harm Lamberts denkt dat de reden is dat het niet goed georganiseerd is. Na de fusie is er een nieuwe raad die hier niet aan gewend is. Wethouder van Tol bedacht vaak ludieke acties om mensen enthousiast te maken.

Volgens Lamberts moet er meer gepromoot worden zodat dit evenement wat jaren goed gegaan is weer kan doorgaan. Misschien beter om het niet te combineren met NL Doet en in het najaar het opzoomeren nog eens te organiseren zodat we schoon de winter in gaan.

De beide raadsleden vinden dat de gemeente niet kan zeggen dat het niet meer nodig is.