Clicky

Ronde van het Groene Hart ook langs Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas
Een grote wielerronde met een internationaal deelnemersveld, die integraal wordt uitgezonden op televisie, komt zondag 21 maart ook langs de gemeente Zuidplas.

Op zondag 21 maart start in Pijnacker de 4e Eneco Ronde van het Groene Hart, een 1.1.-wielerwedstrijd op de UCI-kalender. Het is de eerste keer dat de beroepsrenners dit wielerseizoen in ons land in actie komen.

Met vier ProTour-ploegen, zeven ProContinental-formaties en zeven équipes uit de Continental-categorie kan gesproken worden van een sterk internationaal deelnemersveld met totaal 144 renners, van 20 verschillende nationaliteiten, verdeeld over 18 ploegen.

De ronde volgt ruwweg de grenzen van het Groene Hart, waarbij in volgorde de steden Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam worden aangedaan. De finish is omstreeks 16.30 uur nabij het stadscentrum van Zoetermeer.

De Ronde van het Groene Hart is een mooie gelegenheid om kinderen uit de omgeving van finishplaats Zoetermeer kennis te laten maken met de wielersport. Speciaal op deze dag zal de ambassadrice, Olympisch en Wereldkampioen wielrennen Leontien Zijlaard-van Moorsel, een grote groep kinderen kennis laten maken met het wielrennen. Zij zal dit doen door samen met zo'n kinderen uit Zoetermeer de Eneco Kidsride te rijden. De Eneco Kidsride is een korte fietstocht over het finaleparcours van de Eneco Ronde van het Groene Hart in Zoetermeer. Het is geen wedstrijd, de bedoeling is dat de kinderen een unieke ervaring opdoen door het fietsen over een compleet ingericht professioneel parcours.

Kinderen van een aantal basisscholen uit Zoetermeer doen mee met dit unieke evenement. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor kinderen om mee te doen aan Eneco Kidsride. Kinderen van 7 t/m 12 jaar uit Zoetermeer en omgeving kunnen zich t/m zaterdag 20 maart inschrijven via www.eneco.nl/kidsride.