Clicky

Kom in de Kas

Copyright Omroep Zuidplas
Op zaterdag 27 en zondag 28 maart vindt de 33e editie van Kom in de Kas plaats. Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw.

Honderden gastvrije groenten-, bloemen- en plantenkwekers zetten dit weekend hun deuren van de kas open voor het publiek. In 22 regio’s verspreid over Nederland kunt u komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. 

In de Zuidplaspolder openen 13 bedrijven hun deuren en kunnen op zaterdag 27 maart van 10.00 tot 17.00 uur bezocht worden. De tuinders van Waddinxveen en Moerkapelle laten zien "hoe gewassen groeien en bloeien". O.a. van: pot orchideeën, perkplanten, potplanten, rozen, paprika's, gerbera's, bamboe en camellia's.

Het thema van Kom in de Kas is dit jaar: Mooi, Lekker & Gezond. In de regio’s worden in het kader van dit motto activiteiten voor jong en oud aangeboden. U kunt komen proeven, voelen, kijken, ruiken en proeven van de mooie producten uit de Nederlandse kassen.

Dit jaar werkt Kom in de Kas samen met Floriade Kids om tijdens het Kom in de Kas weekend educatief entertainment aan te bieden voor kinderen die een bezoek brengen aan de kassen en zo op een leuke manier te leren over de tuinbouw.

De bekende tuinontwerper en televisie-tuinier Rob Verlinden kan enthousiast vertellen over Kom in de Kas. Druk hieronder op play om het interview te beluisteren:

Bron: Direct Lokaal