Clicky

Eunice Havenaar-Punt keert terug bij CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas
Eunice Havenaar-Punt komt met ingang van volgend seizoen de selectie van korfbalvereniging CKV versterken.

De 26-jarige speelster keert hierdoor terug op het oude nest, dat zij zo'n tien jaar geleden verliet. Na haar vertrek naar IJsselvogels, waar ze drie seizoenen heeft gespeeld, kwam zij uit voor De Meervogels in Zoetermeer. Daar speelde ze jarenlang op hoog niveau in het eerste team. Door de ontstane situatie bij De Meervogels, besloot Eunice om te vertrekken en haar carrière voort te zetten bij Nieuwerkerk.

CKV NieuwerkerkEunice Havenaar-Punt begon met korfballen in de jeugd van CKV Nieuwerkerk. In de D1 werd zij Nederlands kampioen. Na een seizoen in de A1 te hebben gespeeld, maakte Eunice samen met Paul Hoogerwaard de overstap naar IJsselvogels A1. Destijds speelde IJsselvogels A1 in de hoofdklasse. Na een jaar junioren speelde Eunice nog twee jaar in het eerste team bij IJsselvogels. Haar prestaties vielen op en ze werd benaderd door De Meervogels, dat toen op het allerhoogste niveau speelde.

De afgelopen seizoenen heeft de TC van CKV Nieuwerkerk Eunice al eens gepolst, hoe zij stond tegenover een terugkeer naar Nieuwerkerk. De belangstelling vanuit Nieuwerkerk was dus bekend. De ontstane situatie bij de Meervogels (bijna het volledige eerste en de coach vertrokken de afgelopen maand naar een andere club) heeft Eunice doen besluiten om dit keer in te gaan op de belangstelling van haar oude club. Zij heeft heel veel zin om haar carrière voor te zetten bij Nieuwerkerk, waar zij voor het eerst in een selectie gaat samenspelen met haar jongere broer Kores Punt (aanvoerder Nieuwerkerk 1).