Clicky

Sportweek met sportmiddag voor sporters met beperking

Copyright Omroep Zuidplas
In de sportweek van 9 tot en met 13 mei 2011 organiseert de gemeente Zuidplas de jaarlijkse schoolsportweek op sportcomplex Dorrestein.
Alle basisscholen uit Nieuwerkerk aan den IJssel krijgen een leuke sportdag aangeboden. Op de woensdagmiddag zijn in de sportweek sportactiviteiten georganiseerd voor ouderen en sporters met een beperking. Deze middag vindt plaats bij de korfbalvereniging. De voetbal-, korfbal-, hockey- en de jeu de boulesvereniging bieden leuke en sportieve onderdelen aan. Verder zijn er dagelijks presentaties van activiteiten vanuit het Brede Schoolproject Brains. Het is voor de zesde achtereenvolgende keer dat in Nieuwerkerk de jaarlijkse sportweek wordt gehouden. Het is een initiatief van de gemeente en de basisscholen in Nieuwerkerk, waarbij de groepen 4 tot en met 8 een week lang verschillende sporten beoefenen. Sportverenigingen uit Nieuwerkerk en buurgemeente Capelle aan den IJssel bieden sportonderdelen aan. Sportmiddag voor sporters met een beperking Op woensdag 11 mei 2010 tussen 14.00 en 16.00 uur organiseert de gemeente Zuidplas een aantal sportieve activiteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking, en voor ouderen. Zij zijn vanaf 14.00 uur welkom bij de korfbalkantine op Sportpark Dorrestein. Het gaat deze dag niet om prestaties, maar om sportief met elkaar bezig te zijn op elk niveau. De jeu de boulesclub, de voetbalvereniging, de hockeyclub en de korfbalvereniging laten zien wat er mogelijk is op het gebied van hun tak van sport voor mensen, jong en oud, met een beperking. De sportmiddag voor mensen met een beperking is door de gemeente Zuidplas georganiseerd in samenspraak met het Platform Gehandicapten Zuidplas, Gemiva-svg Groep, Speeltuinvereniging De IJsselkids en een aantal sportverenigingen uit de gemeente Zuidplas.