Clicky

Playoffs ver weg voor tennis vereniging in Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Vredenburch stuitte het eerste herenteam van TC Nieuwerkerk op een goed spelende taaie tegenstander die zich niet zomaar gewonnen gaf.

Na een 1-3 voorsprong uit de singles bleef de einduitslag nog lang onzeker. Pas ’s avonds laat, na een zenuwslopende dubbel, kon TCN toch met een 2-4 overwinning huiswaarts.

Bas Struijk beet de kop af tegen Yorick Simonis. Na een gewonnen eerste set, verliep de tweede set voor Struijk minder voorspoedig. In de daarna benodigde derde set leek de overwinning bij een 1-5 voorsprong nabij. Bij 2-5 had Struijk zelfs een matchpoint. Simonis knokte zich echter helemaal terug in de wedstrijd, zodat het zelfs tot een tiebreak kwam, die Struijk alsnog wist te winnen (3-6 6-4 6-7).

In de tweede single startte Yoran Verschoor niet overtuigend tegen Mark Ravestein, maar maakte dit ruimschoots goed in de twee volgende sets (7-6 2-6 0-6). Chris Berkouwer behaalde een knappe overwinning tegen de 17-jarige Thomas Gloudemans die onlangs nog zijn internationale debuut maakte bij het ITF Future-toernooi in het Zweedse Bastad (2-6 1-6). De single tussen Sabin Tigu en Peter van Wilgen was lang spannend, maar in de derde set bleek de gedegen spelende Van Wilgen de sterkste (7-6 6-7 6-2).

 

Deze 1-3 voorsprong betekende een gunstig uitgangspunt voor de dubbels. Voor beide teams was het noodzakelijk om zoveel mogelijk punten binnen te halen om in ieder geval handhaving zeker te stellen. Het duo Tigu/Berkouwer redde het echter niet tegen Ravenstein/Glaudemans (6-4 6-3). Vooral Glaudemans revancheerde zich voor zijn matige spel in de single. Het verschil tussen winst of gelijkspel werd hierdoor cruciaal met de laatste dubbel. Het inmiddels vaste koppel Struijk/Verschoor had moeite met de opponenten Van Wilgen/Simonis. Van Wilgen speelde, net als in zijn single tegen Tigu, erg sterk en maakte weinig fouten, terwijl Simonis veel wist af te smashen. Met name de derde set verliep uiterst spannend. Met ontzettend mooie rally’s ging de stand lang gelijk op, totdat TCN van 5-5 uitliep naar 5-7. Een opluchting voor de Nieuwerkerkers omdat bij een gelijkspel zelfs degradatiegevaar niet denkbeeldig was. Alleen een klein wonder kan nog zorgen voor deelname aan de play-offs omdat de komende weken de twee sterkere tegenstanders uit de competitie op het programma staan.

Op 22 mei speelt TCN thuis tegen landskampioen TC Deurne. Aanvang 12.00 uur. Toegang is gratis.