Clicky

CKV Nieuwerkerk komt net tekort

Copyright Omroep Zuidplas
In een matige derby heeft CKV Nieuwerkerk met 13-14 van KCC verloren. De wedstrijd was meer spannend dan goed.
De schutters van beide ploegen kwamen niet echt los. Nieuwerkerk stond alleen bij 1-0 aan de goede kant van de score. Na de rust (6-8) ging Nieuwerkerk op jacht naar de aansluiting. Ondanks dat er 17 minuten niet werd gescoord, kon Nieuwerkerk toch aanhaken bij 12-13. Een makkelijk gegeven stip voor KCC gooide de wedstrijd in het slot. Nieuwerkerk mist zelf twee keer vanaf de stip en dat bleken achteraf dure missers. KCC gaat op jacht naar de titel en Nieuwerkerk strijdt voor handhaving de laatste twee potjes. Het was in de eerste minuut van de wedstrijd Kores Punt die met een vrije bal de eerste treffer op dit nieuwe scorebord kon noteren. Helaas was deze prima start geen voorbode van wat ging komen. De volgende Nieuwerkerkse treffer zou pas 16 minuten later volgen. In de tussentijd had KCC al drie keer gescoord. In de vijfde minuut Ed van de Steen met een vrije bal. In de 9e minuut Steven Verhoef (ex-Nieuwerkerk) met een slimme omdraaibal en in de 12e minuut Wilrik Wassink met een afstandschot. Na een slimme actie van Ruben Datema mocht Kores Punt aanleggen voor een strafworp. Helaas miste hij in de 14e minuut. In de 17e minuut scoorde Joyce Harms een prachtige doorloper, 3-2. Nieuwerkerk had KCC aardig onder controle, maar andersom was dat niet anders. De schutters gaven niet thuis en bij KCC waren het met name de dames die onder de maat schoten. Het duo Ingeborg Hofland en Maaike Snelder bleef aanleggen, maar de meeste schoten misten ruim de korf. Ook Danielle de Bruin kwam niet tot scoren. Juliette Wassink-Hordijk (ook al ex-Nieuwerkerk) ontsteeg het matige niveau van de KCC-dames en was wel doeltreffend bij de weinige pogingen die zij ondernam. Het was dan ook Juliette Wassink-Hordijk die KCC op 2-4 schoot in de 18e minuut. Na een prachtige pass van Elianne de Roon kon Tim Nome van dichtbij de 3-4 scoren. Vervolgens werd er om en om gescoord. KCC kwam steeds op twee, waarna Nieuwerkerk weer op 1 kwam. Zo ging dat tot 5-6. Voor KCC scoorden Steven Verhoef (stip) en Juliette Wassink-Hordijk. Voor Nieuwerkerk schoten Kores Punt en Tim Nome raak. In de 30e minuut sloeg KCC een gat van drie door goals van Steven Verhoef (stip) en Ed van de Steen. Kores Punt zette de ruststand op 6-8 uit een vrije bal. Direct na rust kreeg KCC een gemakkelijke stip, die werd benut door Steven Verhoef, 6-9. Francois Ugen beantwoorde direct namens Nieuwerkerk, via een fraaie doorloper 7-9. Een paar minuten later was het Viola Cornelisse met een korte kans na een fraaie pass van Kores Punt, 8-9. Helaas schoot Ed van de Steen direct na deze goal de 8-10 binnen. Ugen, de bewaker van Van de Steen, gaf hem weinig ruimte, maar de twee keer dat hij de ruimte kreeg, was het wel direct raak. Nieuwerkerk kwam in de aanval, maar zou maar liefst 17(!) minuten niet tot scoren komen. Er moest dus ingegrepen worden. Eerst kwam Melissa van Zee in het veld voor Miriam Swart, die een ongelukkige wedstrijd speelde. Niet alleen bij Nieuwerkerk wilde het niet vlotten in de aanval, ook bij KCC was het bar en boos. Toch was het na een kwartier spelen Wilrik Wassink met een doorloper voor 8-11. In de 22e minuut ging Nieuwerkerk alles of niets spelen met Rick van Horik voor Tim Nome en Jose Potuyt voor Elianne de Roon. Aan de snelle spitsen Van Horik en Ugen naast elkaar had het verdedigende duo Ed van der Steen en Michiel Last het laatste deel hun handen vol. Direct na de wissel schoot Ugen Nieuwerkerk naar 9-11. Helaas wist KCC direct weer te scoren via Ed van der Steen uit een vrije bal, 9-12. Direct na de 9-12 was het Kores Punt met de 10-12, maar de aanval daarna was het Wilrik Wassink met de 10-13. Nieuwerkerk bleef strijdbaar met nog tien minuten op de klok. Francois Ugen verdiende een stip, die hij zelf nam. Helaas mis en het bleef 10-13. Vier minuten later werd het alsnog 11-13 door Ugen. Toen Kores Punt in de 32e minuut vanaf de stip voor 12-13 tekende, ging iedereen van Nieuwerkerk er weer in geloven. Zou het dan lukken om een puntje te pakken? Helaas gaf de scheidsrechter, die over het geheel een prima wedstrijd floot, in de 33e minuut een heel gemakkelijke stip aan Juliette Hordijk, bij een actie die meer weg had van snijden. Michiel Last faalde niet en het was 12-14. Direct daarna kreeg ook Francois Ugen een gemakkelijke stip mee, die werd benut door Rick van Horik, 13-14. Helaas kreeg Nieuwerkerk geen echte kansen meer op de gelijkmaker. Nieuwerkerk had gestreden tot het einde, maar het was niet genoeg. Het gat met KCC is wel beduidend kleiner geworden. Eerder dit seizoen werd het nog 21-14 voor KCC. Dit keer had er absoluut meer ingezeten. Door de overige uitslagen wordt het nog heel spannend! KCC gaat aan kop samen met Oranje Wit. We hopen uiteraard dat beide ploegen hun resterende wedstrijden winnen. Dan mogen ze het samen uitmaken in een beslissingswedstrijd. Nieuwerkerk staat nu samen met Tweemaal Zes op 10 punten. Daar direct achter staan TOP en IJsselvogels met 9 punten. Volgende week kan Nieuwerkerk zich veilig spelen bij TOP. Bij winst is Nieuwerkerk gehandhaafd. TOP is echter nog ongeslagen na de zaal, dus het zal lastig worden. Doelpunten Nieuwerkerk: Kores Punt 5(1), Francois Ugen 3, Tim Nome 2, Viola Cornelisse 1, Joyce Harms 1 en Rick van Horik 1(1) Doelpunten KCC: Ed vd Steen 4, Steven Verhoef 4(3), Wilrik Wassink 3, Juliette Wassink-Hordijk 2 en Michiel Last 1(1)