Clicky

Ondernemer sleept Grondbank Zuidplaspolder voor de rechter

Copyright Omroep Zuidplas
Een Nieuwerkerkse ondernemer sleept de Grondbank RZG Zuidplas voor de rechter. De ondernemer vindt dat de grondbank gemaakte afspraken niet nakomt.
De Nieuwerkerkse glastuinbouwer Mast sloot vorig jaar een overeenkomst met de grondbank om zijn bedrijf te verkopen. Een door de grondbank opgesteld contract werd door de tuinder ondertekend. Een jaar later, in april van dit jaar, liet de grondbank plotseling weten niet akkoord te gaan met de overeenkomst. De gemeenteraad van Zuidplas heeft vanwege deze handswijze eerder dit jaar een boze brief naar de grondbank verzonden. De gemeente Zuidplas heeft echter slechts 9 procent zeggenschap in de grondbank. De ontwikkeling van de Zuidplaspolder is een samenwerking van diverse overheden waar Rotterdam en de provincie Zuid-Holland het grootste aandeel in hebben. Collega ondernemer Reijm stapte in mei van dit jaar naar de Nationale Ombudsman vanwege de handelswijze van de grondbank in de Zuidplaspolder.