Clicky

Bezuinigingsvoorstellen Zuidplas 30 september openbaar

Copyright Omroep Zuidplas
De begrotings- en bezuinigingsvoorstellen van de gemeente Zuidplas worden op 30 september openbaar. De komende dagen legt het college de laatste hand aan de ingrijpende voorstellen.
Het originele collegeprogramma zal door de enorme bezuinigingen niet meer uitgevoerd kunnen worden. Zuidplas zal op een begroting van ruim 80 miljoen ongeveer 10 miljoen moeten bezuinigen. De afgelopen weken heeft het college intensief overlegd. Dinsdagmiddag stelde het college dat er moeilijke keuzes gemaakt moesten worden maar dat dit wel met respect voor de verschillende standpunten is besproken. De eenheid binnen het college zou niet in gevaar zijn geweest. Het college hoopt dat de raad akkoord gaat met een voldoende ruime bezuiniging zodat er een buffer is voor mogelijke toekomstige tegenvallers. De voorstellen zullen een enorme impact hebben, zo is eerder aangekondigd. Wethouder Hazelebach stelde eerder bij Omroep Zuidplas dat de voorstellen tot in het bot gaan van de gemeentelijke organisatie en dienstverlening. Nadat de begroting op 30 september openbaar wordt is er op 3 oktober een informatieavond voor de gemeenteraad. Uiteindelijk moet de gemeenteraad de verschillende keuzes op 2 november maken. Op 15 november moet de begroting bij de provincie ingediend zijn.