Clicky

Tweede seizoen kindergemeenteraad Zuidplas gaat van start

Copyright Omroep Zuidplas
Het tweede seizoen voor de kindergemeenteraad gaat woensdagmiddag 21 september van start. De nieuwe kinderburgemeester Charlotte Knop en de kinderraadsleden komen dan voor het eerst bijeen.

De kindergemeenteraad vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Nieuwerkerk aan den IJssel.  De aanvang is om 14.00 uur.

De kindergemeenteraad is samengesteld uit leerlingen (groep 8) van alle basisscholen in de gemeente Zuidplas. Alle kandidaat kinderburgemeesters nemen nu plaats in de kindergemeenteraad onder leiding van de Charlotte Knop. Zij werd voor de zomer als kinderburgemeester uit alle kandidaten geselecteerd.

Agenda voor de vergadering van de kindergemeenteraad van Zuidplas 

  1. 1.       Opening en welkom

Kinderburgemeester Charlotte Knop opent de vergadering. 

 

  1. 2.       Kennismakingsrondje

 

  1. Verslag vergadering 22 juni 2011

Voorstel

Het verslag (eventueel met wijzigingen / aanvullingen) vaststellen.

 

  1. 4.       Voortgang voorstel kindergemeenteraad 2010 - 2011

Hoe staat het met het voorstel dat de kindergemeenteraad 2010 – 2011 door de gemeenteraad heeft laten vaststellen betreffende het plaatsen van een boom of een prullenbak bij iedere school?

Ieder kindergemeenteraadslid heeft nagevraagd of hun school een boom of een prullenbak wil en of 1 groep of alle groepen van hun school deelnemen aan de tekenwedstrijd.

 

  1. 5.       Werkwijze verkiezing kinderburgemeester

 

  1. 6.       Jaarschema kindergemeenteraad inclusief vergaderdata

 

  1. 7.       Rondvraag en sluiting

Dinsdagavond 27 september 2011 wordt Charlotte Knop in de raadsvergadering officieel als kinderburgemeester benoemd en neemt zij evenals burgemeester Kats de nieuwe ambtsketen met het nieuwe wapen van Zuidplas in gebruik. Omroep Zuidplas zendt de raadsvergadering van 27 september live uit via de radio en doet via een live blog verslag op internet.