Clicky

Karin Slooters (PvdA) vertrekt uit gemeenteraad Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas
PvdA fractievoorzitter Karin Slooters heeft burgemeester Kats laten weten dat zij vanaf 14 november de gemeente Zuidplas en daarmee ook de gemeenteraad zal verlaten. In verband met haar werk verhuist zij naar Amsterdam.
De fractie heeft raadslid Mogens Domela Nieuwenhuis aangewezen als nieuwe fractievoorzitter. Om de overgang goed te laten verlopen neemt hij vanaf september het fractievoorzitterschap op zich. Karin blijft tot haar verhuizing deel uitmaken van de fractie. Wie er in de raad komt na haar vertrek is nog niet bekend.

Karin Slooters werd in maart 2006 op 18 jarige leeftijd met voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel. Bij de verkiezingen voor de gemeenteraad van Zuidplas werd zij aangewezen als lijsttrekker. Zij gaf leiding aan een enerverende en intensieve verkiezingscampagne in het najaar van 2009. Een campagne die vele PvdA ministers naar Zuidplas bracht. Na de verkiezingen in november 2009 ging de PvdA deel uitmaken van de coalitie en leverde zij een wethouder in het college. Karin werd de nieuwe fractievoorzitter.

Naast haar lidmaatschap van de raad is Karin werkzaam als verloskundige. In juli 2009 sloot zij haar opleiding af. Het werk als verloskundige bracht haar naar Amsterdam. Dat betekende zeer vaak letterlijk dag en nacht van huis zijn, dit in combinatie met het fractievoorzitter werd erg zwaar. Een verloskundige die dienst heeft moet direct beschikbaar zijn als een bevalling zich aankondigt. Het werk in Amsterdam biedt voor langere termijn perspectief. Omdat ook haar vriend in Amsterdam studeert heeft Karin nu besloten te verhuizen naar die stad.

Zaterdag 24 september was Karin te horen in het programma Zuidplas in het Weekend. Klik op afspelen om het interview te beluisteren.