Clicky

OZB in Zuidplas mogelijk 10% omhoog

Copyright Omroep Zuidplas
De gemeente Zuidplas heeft afgelopen vrijdag de begroting voor 2012 openbaar gemaakt. Ook is er een nota takendiscussie waarin verschillende taken van de gemeente tegen het licht worden gehouden.

Naast de al geplande bezuinigingen van 7,5 miljoen werd in mei van dit jaar bekend dat er ruim 2 miljoen aan extra ingrepen nodig zijn.

In de takendiscussie nota gaat het college voorlopig uit van een OZB verhoging van 10 procent. Dit levert bijna 7 ton aan extra inkomsten op.

Daarnaast wordt er ongeveer 8 ton gevonden door allerlei technische ingrepen waar de burger niet direct iets van merkt. De rest van het bedrag wordt gevonden door een scala aan maatregelen. Volgend jaar levert dit 7 ton op en in 2015 is dit opgelopen tot een bedrag van 1,3 miljoen.

Komende maandag geeft het college een toelichting op de verschillende documenten. De komende weken moet de gemeenteraad beslissen over de verschillende voorstellen.

Mocht de gemeenteraad geen OZB stijging willen dan moet het bedrag gevonden worden door het schrappen van nog meer gemeentelijke taken.

In het wekelijkse radio programma Zuidplas in het Weekend is zaterdag tussen 9 en 12 uur meer over dit onderwerp te horen.

Tweets met zuidplas begroting en 2012. OZ is niet verantwoordelijk voor de inhoud.